ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020

«Πρωτοφανή τα όσα συμβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Πρωτοφανή τα όσα συμβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης»

Πρωτοφανή χαρακτήρισε μιλώντας στον 91,4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης τα όσα συμβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης η δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Θεσσαλονίκη μαζί», Ρία Καλφακάκου με αφορμή συνεδρίαση που συγκαλέστηκε εκτάκτως και μάλιστα διά περιφοράς για δύο σημαντικά θέματα.


Συγκεκριμένα, στην εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» και την Ευγενία Χατζηγεωργίου, ανέφερε πως τόσο το θέμα της ανάπλασης της ΔΕΘ όσο και για το θέμα των 50 λεωφορείων προς τον ΟΑΣΘ ήρθαν με την διαδικασία του κατεπείγοντος «χωρίς να εξηγείται το κατεπείγον».

Σχολιάζοντας την συνεδρίαση δια περιφοράς, τόνισε πως τα θέματα και οι εισηγήσεις –πολλών σελίδων- ήρθαν μόλις μία μέρα πριν και θα έπρεπε οι σύμβουλοι να απαντήσουν ηλεκτρονικά με ένα ναι ή με ένα όχι, χωρίς τη δυνατότητα ερωτήσεων, κριτικής, διευκρινήσεων, αντιρρήσεων.

«Για μένα είναι πρωτοφανές για τα χρονικά της Θεσσαλονίκης», σχολίασε η κα Καλφακάκου, σημειώνοντας πως «ακόμη και προηγούμενοι δήμαρχοι που τους κατηγορούμε για πάρα πολλά, δεν τόλμησαν να κάνουν τέτοιες πραξικοπηματικές ενέργειες».

«Η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος και δεν του βγήκε χθες», ανέφερε επίσης σχολιάζοντας την ακύρωση εντέλει της χθεσινής συνεδρίασης, καθώς η αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και η αποχή που τήρησαν είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία.

Η διοίκηση Ζέρβα επαναφέρει τα θέματα σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης αυτή τη φορά. Όπως ανέφερε η κα Καλφακάκου, θα τηρηρθεί πάλι αποχή σημειώνοντας πως «μετά από αυτήν την κοροϊδία και την επίδειξη δύναμης χωρίς λόγο, δεν έχει κανένα νόημα να συμμετάσχουμε σε μια προσχηματική συζήτηση».

Η κα Καλφακάκου αναφέρθηκε αναλυτικά στα δύο υπό συζήτηση θέματα, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για δύο σημαντικά θέματα για την πόλη της Θεσσαλονίκης και επέκρινε την στάση της διοίκησης πως επιδιώκει να λήξει ο διάλογος για τα ζητήματα αυτά.

«Αυτό είναι δημοκρατία, να συζητιούνται όλα ενώπιον του λαού, να καταλαβαίνει ο λαός ποιος ενδιαφέρεται για το δικό του καλό και ποιος ενδιαφέρεται για την προσωπική του φιλοδοξία. Και μετά από μια εκτεταμένη συζήτηση να παίρνονται οι αποφάσεις. Το να απαντάς ναι/ όχι, δεν είναι δημοκρατία, είναι υπεκφυγή», υπογράμμισε.

Κλείνοντας σημείωσε πως ποτέ στο παρελθόν δεν έχει διαμορφωθεί αντίστοιχο κλίμα, να μην επιτυγχάνεται συναίνεση ούτε στο επίπεδο των διαδικασιών και επισήμανε πως «αυτό που έκανε ο κ. Ζέρβας είναι πρωτοφανές και στο μέλλον θα το βρει μπροστά του. Κάποια στιγμή θα χρειάζεται τη συναίνεση και την δημοκρατία και με το κλίμα που δημιουργεί δεν θα την έχει κι θα βρεθεί σε δύσκολη θέση».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο