ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

Θλίψη και οργή για την επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής στην Εύβοια


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Θλίψη και οργή για την επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής στην Εύβοια

Η ΝΔ που τυμβωρυχούσε στις φυσικές καταστροφές για εκλογικούς σκοπούς, τώρα ως κυβέρνηση επιμένει ότι δεν φταίει για τίποτε και όλα αντιμετωπίζονται επικοινωνιακά, οφείλει μία συγγνώμη και άμεσες αποζημιώσεις, αποκατάσταση ζημιών και έργα υποδομής για να μην επαναληφθούν οι καταστροφές, τόνισε από την Εύβοια όπου βρίσκεται με κλίμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και την Αλέκα Ζουμή.


Περιέγραψε αναλυτικά τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι δυνάμεις που προσπαθούν να αποκαταστήσουν το οδικό δίκτυο, αλλά και το τεράστιο πρόβλημα στην Ερέτρια όπου έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες οχήματα προσπαθώντας να περάσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η κατάσταση ήταν δραματική χτες, είναι δραματική και σήμερα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι σήμερα η ημέρα του καταλογισμού ευθυνών, δεν θα κάνουμε τυμβωρυχία όπως έκανε η ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά τις επόμενες ημέρες οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν, κυρίως για να διορθώσουμε πράγματα.

Στο Μπούρτζι όπου υπήρξαν και οι περισσότερες απώλειες ζωών έχουν καταστραφεί πάρα πολλές περιουσίες, μία περιοχή που αντιμετωπίζει διαχρονικά τέτοια προβλήματα, θύμισε, καθώς το 2009 είχε συμβεί αντίστοιχη καταστροφή στην ίδια περιοχή.

Τόσο στο Δήμο Χαλκιδέων όσο και στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων δεν είναι ακόμη σαφές πόσες είναι οι μη κατοικήσιμες κατοικίες, αλλά υπολογίζεται ότι μόνο στον δεύτερο εκτιμάται ότι οι πληγείσες κατοικίες είναι περίπου 2.500, ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και στο Μπούρτζι και στο Βασιλικό. Με ως 1-1,5 μέτρο λάσπη μέσα είναι προφανές ότι δεν συζητείται εάν μπορεί να κατοικηθεί μία κατοικία. Η καταγραφή θα πάρει κάποιες ημέρες, όπως εκτίμησε.

Το θέμα είναι οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, για:

  • άμεσες αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν οι άνθρωποι
  • άμεση αποκατάσταση των καταστροφών στα δίκτυα
  • έργα υποδομής και παρεμβάσεις ώστε να μην υπάρξουν ξανά τέτοιες καταστάσεις

Σχολιάζοντας εξάλλου το ότι δεν λειτούργησε το 112 της Πολιτικής Προστασίας για την έγκαιρη προειδοποίηση όσων ήταν εκτεθειμένοι σε κίνδυνο, ο κ. Χατζηγιαννάκης σχολίασε ότι οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν θλίψη και οργή, αφενός για τις απώλειες ζωών και τις καταστροφές περιουσιών, αφετέρου για την κοροϊδία. «Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες» όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, σημείωσε χαρακτηριστικά. «Την πατάει άλλη μία φορά η κυβέρνηση της ΝΔ, ανέβαζε τους τόνους για καθαρά εκλογικούς σκοπούς, εκμεταλλευόταν και τυμβωρυχούσε πάνω σε φυσικές καταστροφές. Τώρα, ως κυβέρνηση αποδεικνύει ότι το "επιτελικό κράτος" είναι μόνο επικοινωνία...». Χαρακτήριασε την δικαιολογία Χαρδαλιά «τουλάχιστον αστεία» και «τραγική», προσθέτοντας ότι δείχνει την αντίληψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ότι όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν με επικοινωνιακούς όρους και για τίποτα δεν φταίει...

Τέλος, αναφερόμενος στα φαινόμενα αισχροκέρδρειας στην ακτοπλοΐα, ο κ. Χατζηγιαννάκης τόνισε ότι αφενός έπρεπε να υπάρχει έλεγχος αλλά αφετέρου και επίταξη μέσων από το υπουργείο Ναυτιλίας. Να αποζημιωθούν φυσικά οι εταιρείες, αλλά να αυξηθούν τα δρομολόγια μέχρι να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο. Να δούμε έστω ότι αναζητούν λύσεις, να διευκολυνθεί η κατάσταση.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο