ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

«Πόρτα-πόρτα» ενημέρωναν τον κόσμο για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Πόρτα-πόρτα» ενημέρωναν τον κόσμο για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Με το 112... σιωπηλό, στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων πήγαιναν πόρτα-πόρτα να ενημερώσουν τους κατοίκους έχοντας βγάλει δελτίο Τύπου από την Πέμπτη, όπως περιέγραψε ο δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς μιλώντας Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα. Μετά την πυρκαγιά του 2019 δεν έγιναν τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά, όπως τόνισε, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές και στις καλλιέργειες στις δύο πλευρές του Λήλαντα ποταμού.


Ο κ. Ψαθάς τόνισε ότι το πιο σημαντικό είναι η απώλεια συνανθρώπων μας, ωστόσο ο Δήμος έχει ενεργοποιηθεί για την καταγραφή και την αποκατάσταση ζημιών. Εκτίμησε και αυτός ότι έχουν πληγεί περίπου 2.500 νοικοκυριά στον Δήμο που έχουν καταγραφεί και δεν είναι κατοικήσιμα. «Δεν επανέρχονται, κακά τα ψέματα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στο οδικό δίκτυο γίνεται αντίστοιχη προσπάθεια να αποκατασταθεί η πρόσβαση και χρήση για τις γέφυρες, τόσο στο Βασιλικό όσο και αλλού, κατά μήκος του Λήλαντα ποταμού. Έχουν ωστόσο «φαγωθεί» και πάρα πολλοί αγροτικοί και δασικοί δρόμοι, όπως επεσήμανε σε άλλο σημείο.

Υπάρχει επίσης πρόβλημα με την υδροδότηση στα Ψαχνά, όπου γίνεται προσπάθεια να βρεθεί άλλη πηγή υδροδότησης, όπως και στα μισά Πολιτικά.

Μεγάλες είναι την ίδια ώρα και οι ζημιές στις καλλιέργειες κατά μήκος του ποταμού, προσέθεσε υπογραμμίζοντας μία ακόμη παράμετρο της καταστροφής.

Ο κ. Ψαθάς επιβεβαίωσε ότι η περιοχή που κυρίως επλήγη είναι ακριβώς χαμηλότερα από αυτήν που κάηκε πέρυσι. «Μετά την πυρκαγιά του 2019 δεν έγιναν τα αντιπλημμυρικά που έπρεπε ... ήταν πάρα πολύ το νερό που έπεσε, εάν είχαν γίνει τα αντιπλημμυρικά ίσως είχαμε λιγότερη ζημιά στα Ψαχνά».

Τέλος, διέψευσε στην πράξη την δικαιολογία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιά περί μη προειδοποίησης από 112 για να μην υπάρξουν περισσότερα θύματα, όπως και της μη ύπαρξης δεδομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Όπως είπε, στο Δήμο «έγινε ενημέρωση πόρτα-πόρτα και βγήκε Δελτίο Τύπου την Πέμπτη για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο