ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις εστίασης εξιλαστήρια θύματα στον πόλεμο της επικοινωνίας;


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις εστίασης εξιλαστήρια θύματα στον πόλεμο της επικοινωνίας;

Ενώ στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς με τα μεγάλα συμφέροντα μένει παρατηρητής, το κράτος επιδιώκει τεχνητό lockdown στις πολύ μικρές επιχειρήσεις εστίασης για να μην υποχρεωθεί σε μέτρα ενίσχυσης, είναι παράλογο 10,5% των λουκέτων να αφορά την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπως περιέγραψε ο ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης Πέτρος Κασσιμάτης μιλώντας Στο Κόκκινο και την Αλέκα Ζουμή.


Από την ημέρα επαναλειτουργίας της εστίασης στην Ελλάδα, στην πλατεία Βαρνάβα όλες οι επιχειρήσεις είχαμε ιδιαίτερη ευαισθησία στην τήρηση των μέτρων, είπε ο κ. Κασσιμάτης. Ωστόσο, όπως επεσήμανε, παρατηρείται το παράδοξο, πανελλαδικά να έχουν σφραγιστεί ως το περασμένο Σαββατοκύριακο 57 επιχειρήσεις και από αυτές οι 6, δηλαδή το 10,5% είναι στην πλατεία Βαρνάβα και την ευρύτερη περιοχή.

Περιέγραψε ότι μικτό κλιμάκιο του Δήμου και της ΑΑΔΕ που προΐσταται, μαζί με αστυνομικούς της Ασφάλειας και ένστολους, κάνουν όπως περιέγραψε μία εξαιρετικά αυστηρή καταγραφή συνθηκών και επιβάλλουν διοικητικά πρόστιμα που φτάνουν ως τα 10.000 ευρώ και διακοπή λειτουργίας για 15 ημέρες. «Στις περισσότερες περιπτώσεις της περιοχής μας επιβλήθηκε το ανώτατο πρόστιμο, είναι εξαντλητικό, οδηγεί μία επιχείρηση στον αφανισμό», όπως τόνισε ο κ. Κασσιμάτης.

Τα πρόστιμα αυτά ωστόσο, δεν είναι για συνωστισμό, ορθίους εντός ή εκτός, μη τήρηση αποστάσεων, μη χρήση ατομικών μέσων προστασίας, ξεκαθάρισε ο ίδιος, «είναι για το παράλογο μέτρο ότι επιτρέπεται ένα άτομο ανά δύο τετραγωνικά κοινόχρηστου χώρου ... στην πράξη, ένα μαγαζί που πλήρώνοντας τέλη στο Δήμο Αθηναίων κατέχει π.χ. 20 τ.μ. κοινόχρηστου χώρου, τηρώντας τις αποστάσεις, την ύπαρξη διέλευσης πεζών, κτλ., σε αυτό τον χώρο μπορεί να αναπτύξει 10 καρέκλες ... το κλιμάκιο βρίσκει 13 καρέκλες (είναι πραγματικό γεγονός) και επιβάλλει 15 ημέρες σφράγιση και 10.000 ευρώ πρόστιμο.

Νομίζω είναι παράλογο, το επισημάναμε όλοι οι σύλλογοι εστίασης πανελλαδικά και η Ομοσπονδία, όπως τόνισε. «Η προσωπική μου άποψη», προσέθεσε, είναι ότι επιδιώκεται ένα τεχνητό lockdown στον κλάδο, για να μην χρειαστεί κεντρική απόφαση που θα λέει π.χ. "από 15 Αυγούστου μέχρι 30 Αυγούστου υπάρξει έξαρση, κλείνουμε τον κλάδο", αλλά θα συνοδευόταν από μέτρα ενίσχυσης. Δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας που δείχνουν ότι «χτυπούν την παραβατικότητα» των 3 ατόμων και 2 καρεκλών παραπάνω, όταν σε όλη την Ελλάδα βλέπουμε τι γίνεται... σε τουριστικούς προορισμούς που δεν μπορούν να αγγίξουν γιατί υπάρχουν άλλα συμφέροντα. Είναι μία συζήτηση που στον κλάδο της εστίασης γίνεται πάρα πολύ έντονα, πολύ μικρές επιχειρήσεις γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα σε έναν πόλεμο επικοινωνίας...




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο