ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Μαζί γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές να εμποδίσουμε την υποβάθμιση


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Μαζί γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές να εμποδίσουμε την υποβάθμιση

Έχουμε πολύτιμη εμπειρία από τον Μάρτιο και μετά, πρέπει να διεκδικούμε μαζί, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, ώστε να μπαίνουν εμπόδια στην υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας αυτήν την περίοδο που οι εξελίξεις προβληματίζουν, είπε ο γραμματέας της Ένωσης Γονεών Βύρωνα Βασίλης Καλύβας Στο Κόκκινο και την Αλέκα Ζουμή.


Ένα γονεϊκό κίνημα που είναι στην πρώτη γραμμή των διεδικήσεων για τις ανάγκες των μαθητών, σίγουρα βλέπει με προβληματισμό τις εξελίξεις, αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις, αλλά έχουμε αποκομίσει και πολύτιμη εμπειρία από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, είπε ο κ. Καλύβας. Προφανώς, θα ακούσουμε αυτά που θα πουν οι ειδικοί. Το βασικότερο όμως είναι με ποιους όρους και προϋποθέσεις θα γίνει το άνοιγμα των σχολικών μονάδων. Δεν αφορά μόνο τις σχολικές μονάδες ως κτίρια, αλλά και παιδαγωγικά, ως μόρφωση.

Η μόρφωση είναι κοινωνικό αγαθό, πρέπει να την δούμε συνδυαστικά με την υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης, της υποστελέχωσης και της διαρκούς υποβάθμισής της, τόνισε ο ίδιος. Έχει σημασία εμείς σαν γονείς, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, να διεκδικούμε με βάση τις ανάγκες που έχουμε, να οργανώνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις, ώστε να μπαίνουν εμπόδια στην υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο