ΥΓΕΙΑ | Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

O εφησυχασμός για τον κορωνοϊό ενισχύθηκε από την επικοινωνιακή πολιτική


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

O εφησυχασμός για τον κορωνοϊό ενισχύθηκε από την επικοινωνιακή πολιτική

Τον Μάιο έλεγαν ότι αντιμετωπίσαμε το κύμα της πανδημίας και δυστυχώς η χαλάρωση που επήλθε προστέθηκε στο τμήμα της κοινωνίας που δεν πιστεύει καν στην ύπαρξη του κορωνοϊού, πρέπει η κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα που πρέπει, από τα μέσα μεταφοράς ως την ενίσχυση του συστήματος Υγείας, καθώς και ο καθένας μας να τηρεί τα μέτρα προστασίας του εαυτού του και του συνανθρώπου του, τόνισε ο καρδιολόγος Γιώργος Βήχας, «ψυχή» του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού και στην πρώτη γραμμή σε Κέντρο Υγείας Αναφοράς COVID-19, μιλώντας Στο Κόκκινο και την Αλέκα Ζουμή.


Αν δεν προσέξουμε από σήμερα, η ανησυχητική αύξηση θετικών περιστατικών που βλέπουμε θα είναι ακόμη μεγαλύτερη το επόμενο διάστημα, φαίνεται ξεκάθαρα το τελευταίο 15νθήμενο. Αφορά όλους μας να τηρούμε τα μέτρα για να περιορίσουμε στο ελάχιστο την μεταδοτικότητα του κορωνοϊού, τόνισε ο κ. Βήχας. Αλλά δεν αρκούμε εμείς, πρέπει και η Πολιτεία να δώσει ξεκάθαρα μηνύματα και οδηγίες, να παίρνει τις κατάλληλες αποφάσεις  είτε για για τα μέσα μεταφοράς είτε για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια και πολύ μεγαλύτερη του καθενός από εμάς.

Το μήνυμα που προωθήθηκε από τον Μάιο και μετά ότι αντιμετωπίστηκε το κύμα της πανδημίας δυστυχώς επέφερε χαλάρωση σε όλους, εκτίμησε ο κ. Βήχας, την ώρα που υπάρχει τμήμα της κοινωνίας που δεν πιστεύει καν στην ύπαρξη του κορωνοϊού. Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο κορωνοϊός υπάρχει, ότι οι επιπτώσεις είναι υπαρκτές και σοβαρές. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει ξεκάθαρα μηνύματα και να πάρει τα μέτρα που πρέπει, ο καθένας μας πρέπει να αναλάβει την προσωπική του ευθύνη τηρώντας τα μέτρα προστασίας για τον εαυτό του και τον διπλανό του.

Καθώς είναι στην κορύφωσή της η θερινή περίοδος, έχει αλλάξει χαρακτηριστικά και η ηλικιακή ομάδα όσων εντοπίζονται θετικοί στον κορωνοϊό ή νοσούν από αυτόν. Όπως περιέγραψε ο κ. Βήχας. Τον Μάρτιο-Απρίλιο είχαμε μεγαλύτερο ποσοστό στις ηλικίες άνω των 65-70 ετών, τώρα έχουμε αρκετά μεγάλο ποσοστό σε νεαρές ηλικίες. Άρα, ηπιότερη κλινική εικόνα και περισσότερους ασυμπτωματικούς.

Αναφερόμενος σε πληροφορίες στις αρχές του Καλοκαιριού κυρίως στην Ιταλία που ήθελαν τον κορωνοϊό να εξασθενεί με την ζέστη, ο ίδιος σημείωσε ότι κάτι τέτοιο θα φανεί από το αν οι ηλικιακές ομάδες που είχαμε τον Μάρτιο-Απρίλιο νοσήσουν στο ίδιο ποσοστό. Προς το παρόν στοιχεία για εξασθένιση «εγώ δεν μπορώ να υποστηρίξω με βεβαιότητα», ξεκαθάρισε.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο