ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

Συμπεριφερόμαστε σαν να έχει λήξει το πρόβλημα όταν έχουν έρθει περίπου 5.000 θετικοί...


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Συμπεριφερόμαστε σαν να έχει λήξει το πρόβλημα όταν έχουν έρθει περίπου 5.000 θετικοί...

Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ακόμη και σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο κανείς δεν φορούσε μάσκα, γιατί έγιναν τεστ μόνο στο 10% των αφίξεων, οι 500 που βρέθηκαν θετικοί σημαίνουν ότι άλλοι 4.500 ακόμη κυκλοφορούν στην Ελλάδα, αλλά συμπεριφερόμαστε συνολικά και κεντρικά σαν να έχει λήξει το πρόβλημα, σχολίασε ο καθηγητής Βιοχημείας - Βιοτεχνολογίας Δημήτρης Κουρέτας μιλώντας Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα.


Ο κ. Κουρέτας ξεκίνησε κάνοντας μία αναδρομή 1-1,5 μήνα πριν όταν ελήφθη η πολιτική απόφαση να ανοίξουν τα σύνορα, με αποτέλεσμα να αφιχθούν περίπου 2.600.000 τουρίστες. Σε αυτούς, κατά τις ανακοινώσεις έγιναν 250.000 τεστ και εντοπίστηκαν 500 περιπτώσεις θετικές στον κορωνοϊό, άρα «έχουν ξεφύγει» περίπου 4.500 θετικά ακόμη που έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και έχουν διασπείρει τον ιό.

Η πολιτική απόφαση της διενέργειας τεστ στο 10% πρέπει να εξηγηθεί στον κόσμο, υπογράμμισε ο κ. Κουρέτας, «εγώ δεν γνωρίζω τους λόγους, απλώς παίζω τον ρόλο δημοσιογράφου για επιστημονικά θέματα». Θύμισε ότι προ εβδομάδων έγινε γιορτή στο Προεδρικό Μέγαρο και κανείς δεν φορούσε μάσκα. «Δεν νομίζω ότι περίμενε κανείς να γίνει κάτι διαφορετικό, υπάρχει είσοδος τουλάχιστον 5.000 θετικών και συμπεριφερόμαστε συνολικά και κεντρικά σαν να έχει λήξει το πρόβλημα».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο