ΥΓΕΙΑ | Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

Συνεχίζονται οι επικίνδυνες αστειότητες, όπως με το γκρουπ από τους Άγιους Τόπους


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Συνεχίζονται οι επικίνδυνες αστειότητες, όπως με το γκρουπ από τους Άγιους Τόπους

Τότε το Ισραήλ ήταν «ασφαλής χώρα», τώρα είναι οι υγειονομικοί που δεν χρειάζονται τεστ αν δεν πήγαν... βορειότερα της Λάρισας, ούτε σε... γάμο ή πανηγύρι... Αντί να ενισχύσουν και προσαρμόσουν το σύστημα Υγείας στην απειλή, «κόβουν και ράβουν» την πανδημία ώστε να ταιριάζει με τις οικονομικές δυνατότητες που αποφασίστηκαν πολιτικά, είπε για τις νέες «περίεργες» οδηγίες ο εντατικολόγος και πρόεδρος των εργαζόμενων στο Αττικό (νοσοκομείο αναφοράς COVID-19) Μιχάλης Ρίζος, μιλώντας Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα.


Σχολιάζοντας την τρίτη κατά σειρά αποστολή οδηγιών από τις Υγειονομικές Περιφέρειες προς το προσωπικό των νοσοκομείων από την περασμένη Παρασκευή 7 Αυγούστου (ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό), που αναφέρει ότι θα υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό μόνο όσοι επιστρέφουν από άδεια στην οποία βρέθηκαν... βορειότερα της Λάρισας, στο νησί του Πόρου ή παρεβρέθηκαν σε γάμους, πανηγύρια, λιτανείες ή συναυλίες, ο κ. Ρίζος την χαρακτήρισε ένα ακόμη μίας αντιφατικής ως και παράλογης στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας.

Δεν προσαρμόζεται το υγειονομικό σύστημα και η πολιτική στήριξής του στις ανάγκες της πανδημίας, αλλά το αντίστροφο: «ράβεται και κόβεται» η πανδημία ανάλογα με το κατά πόσο υπάρχουν δεδομένες οικονομικές δυνατότητες αντιμετώπισής της (που και αυτές οφείλονται σε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές), όπως εκτίμησε. Αυτή η τρίτη και... τελική; οδηγία, συνέχισε, λέει ότι «αυτοί πάνω από τη Λάρισα ελέγχονται, οι κάτω όχι», «όσοι πήγαν σε γάμο και συναυλία ελέγχονται, όσοι δεν πήγαν ... δεν χρειάζεται να είσαι υγειονομικός για να καταλάβεις πού βασίζεται αυτή η στρατηγική...».

Θύμισε αντίστοιχα το περιστατικό του Φεβρουαρίου όταν ο ΕΟΔΥ θεωρούσε το Ισραήλ ασφαλή προορισμό και αφέθηκε ένα γκρουπ με νοσούντες που είχαν επισκεφτεί τους Άγιους Τόπους να περάσει από το «Ελ. Βενιζέλος» και με πούλμαν να διασχίσει Αττική και Πελλοπόνησο για να καταλήξει στην Αχαΐα και την Αμαλιάδα. Υπήρχε δογματική οδηγία με «ασφαλείς» και «μη ασφαλείς» χώρες και αποδείχθηκε επικίνδυνα αστεία, όπως είπε χαρακτηριστικά. Τώρα κάνουν το ίδιο σε εθνικό επίπεδο, λειτουργούν με λογική «εστιών», με ζώνες κινδύνου και πιθανοτήτων...




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο