ΥΓΕΙΑ | Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020

Πώς γίνονται επισήμως 3 τα ανεπισήμως 70 κρούσματα σε ένα μόνο νησί;


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Πώς γίνονται επισήμως 3 τα ανεπισήμως 70 κρούσματα σε ένα μόνο νησί;

Τις αλχημείες που οδηγούν σε τεράστια υποκαταγραφή κρουσμάτων στα νησιά και αποκαλύπτονται εκ των πραγμάτων από τις ίδιες πολιτικές σε τελείως διαφορετικά μεγέθη, περιέγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Χωρίς πλήρη έλεγχο στα σύνορα και τις πύλες εισόδου στην χώρα, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες στα νησιά και τις άλλες περιοχές συγχρωτίζονται και συνωστίζονται και προκύπτει ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων. Ακόμη και στα δειγματοληπτικά τεστ, κάποιος που εντοπίζεται θετικός συνεχίζει την διαδρομή του προς τον προορισμό του και έχει καθημερινές επαφές εκεί που βρίσκεται πριν ενημερωθεί, είπε ο κ. Συρμαλένιος.

Υπογράμμισε το περίεργο φαινόμενο στα τοπικά στοχευμένα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, στον Πόρο των λίγων κατοίκων να έχουν ανακοινώσει 22 κρούσματα σε μία ημέρα, ενώ στις Κυκλάδες την τελευταία εβδομάδα ανακοίνωναν 2, 3, 4, 5 κρούσματα. Πώς γίνεται σε Πάρο και Αντίπαρο να παίρνουν τα μέτρα που πήραν στον Πόρο; αναρωτήθηκε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ανεπίσημα έχει ενημέρωση για 70 κρούσματα στην Πάρο, όχι 3 ... προφανώς αποκρύπτονται στο αποτέλεσμα που δίνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ, αλλιώς δεν δικαιολογούνται τα μέτρα.

Μία εκδοχή που έδωσε είναι ότι π.χ. κάτοικος Αθήνας που παραθέρισε στην Πάρο και έκανε τεστ στο νησί, βγαίνοντας θετικός ανακοινώνεται ως κρούσμα Αττικής. Είναι αλχημείες υπό την πίεση και τοπικών παραγόντων, όπως εκτίμησε. «Πιστεύω ότι έχουν χάσει τη μπάλα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Συρμαλένιος.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο