ΥΓΕΙΑ | Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020

«Στην Ελλάδα επί της ουσίας δεν υπήρχε πρώτο κύμα»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Στην Ελλάδα επί της ουσίας δεν υπήρχε πρώτο κύμα»

Την Άνοιξη σωστά επιβλήθηκε καραντίνα, αλλά επί της ουσίας πρώτο κύμα πανδημίας δεν ήρθε, η κυβέρνηση ξεκίνησε να πανηγυρίζει και να κάνει μπίζνες αντί να αυξήσει τα κρεβάτια ΜΕΘ και να εξασφαλίσει εξοπλισμό προστασίας στα νοσοκομεία, όπως περιέγραψε ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων, αγγειοχειρούργος σήμερα στο Λαϊκό Δημήτρης Παρθένης, Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Δεν έχει γίνει ιδιαίτερα αντιληπτό είναι ότι στην χώρα μας επί της ουσίας δεν υπήρχε ουσιαστικά πρώτο κύμα, είπε ο κ. Παρθένης, παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, καθώς η Ελλάδα δεν είναι μεγάλο εμπορικό κέντρο και δεν έχει χειμερινή τουριστική περίοδο.

Σήμερα, υπογράμμισε, είναι λογικό να υπάρχει αυτή η εικόνα σήμερα, γιατί έχει πάρει σάρκα και οστά ο γνωστός τίτλος «η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι». Ουσιαστικά δεν υπήρξε καμία προετοιμασία όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα, παρά τα δεδομένα και τις πληροφορίες από την παγκόσμια υγειονομική κοινότητα που προειδοποιούσαν για υγειονομική καταιγίδα. Αρχίσαμε να πανηγυρίζουμε, λέγαμε ότι τα κατάφερε η κυβέρνηση, αλλά ουσιαστικά απλώς προσαρμοστήκαμε στην πολύ σωστή συμβουλή του Ηλ. Μόσιαλου κάνοντας την καραντίνα.

Τώρα που χτυπάνε «καμπανάκια» και... καμπάνες, όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχει η «ατομική ευθύνη», αλλά δεν φροντίσαμε να αυξήσουμε τα κρεβάτια ΜΕΘ στην Ελλάδα, να κάνουμε ιχνηλάτηση περιστατικών όπως άλλες χώρες, αντίθετα κάναμε μπίζνες, με τις μάσκες, με τις στολές -και ο εξοπλισμός προστασίας λείπει ακόμη από τα νοσοκομεία...

Ακούστε αναλυτικά την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο