ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020

Για την Ν. Κεραμέως ήταν συνεχώς «πάρα πολύ νωρίς» μέχρι να είναι πολύ αργά...


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Για την Ν. Κεραμέως ήταν συνεχώς «πάρα πολύ νωρίς» μέχρι να είναι πολύ αργά...

Αφού η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επί τρεις μήνες απέφυγε να συναντήσει την ΟΛΜΕ που ζητάει αύξηση αιθουσών, εκπαιδευτικών και καθαριστριών για λιγότερα παιδιά ανά τάξη, ανακοινώθηκε άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου με την αύξηση μαθητών ανά τάξη που η ίδια εν μέσω πανδημίας αποφάσισε, όπως είπε το μέλος ΔΣ της ΟΛΜΕ Στέλλα Μανουσογιωργάκη μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Από τον Ιούνιο έχουμε ζητήσει συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως ως Ομοσπονδία, ακριβώς για να συζητήσουμε συνθήκες και προϋποθέσεις για το άνοιγμα των σχολείων. Ακόμη και σήμερα, με την δικαιολογία ότι «είναι πάρα πολύ νωρίς» δεν έχουμε συναντηθεί, παρότι εμείς θέλουμε να μιλήσουμε για προτάσεις, όχι αποφάσεις, είπε η κα Μανουσογιωργάκη. Και την ίδια ώρα που «είναι πάρα πολύ νωρίς» για να συναντηθεί με την ΟΛΜΕ λοιπόν, εξαγγέλλεται άνοιγμα σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, με την πανδημία να συνεχίζεται και τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά σε νέα ρεκόρ.

Τις προϋποθέσεις τις είχαμε παρουσιάσει από τον Μάρτιο και λίγο-πολύ παραμένουν, με κυριότερη την μείωση μαθητών ανά τμήμα, σήμερα είναι 25 σε τάξεις που μπορεί να είναι και 25-30 τετραγωνικά. Αλλά τον Μάιο και εν μέσω κορωνοϊού η κα Κεραμέως αύξησε τον αριθμό στους 25, από 22 που ήταν πριν, για να μειώσει τις δαπάνες προσλήψεων εκπαιδευτικών, αλλά και εξασφάλισης περισσότερων αιθουσών.

Ανέφερε το παράδειγμα της Ιταλίας, όπου η κυβέρνηση κινητοποιήθηκε άμεσα από τον Φεβρουάριο, εξασφαλίζοντας 3.000 επιπλέον σχολικά κτίρια (τόσο με κατασκευή όσο και με ενοικίαση) και προσλαμβάνοντας 84.000 επιπλέον εκπαιδευτικούς. Οι άνθρωποι αυτοί προέβλεψαν το εύλογο, ότι δεν θα περάσει ο κορωνοϊός σε ένα μήνα, έκαναν έναν σχεδιασμό. Εμείς το είχαμε θέσει από τότε, τόσο για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας όσο και για την εξασφάλιση αιθουσών, επανέλαβε η κα Μανουσογιωργάκη. Αλλά η κυβέρνηση προσλαμβάνει... συνοριοφύλακες στην Κόρινθο, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο