ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020

Ο Αλ. Διακόπουλος είπε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη «μην κοροϊδεύεις τον λαό»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ο Αλ. Διακόπουλος είπε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη «μην κοροϊδεύεις τον λαό»

Το «να μην κοροϊδευόμαστε» του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Κ. Μητσοτάκη στην πραγματικότητα απευθύνεται στην κυβέρνησή του, σημαίνει «μην κοροϊδεύεις τον ελληνικό λαό», αποδείχθηκε αναληθής η δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα επιτραπεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, σημείωσε ο o τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.


Η έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά αποδείχθηκε με τον χειρότερο για τα συμφέροντα της χώρας τρόπο, από την προφανή αντίφαση μεταξύ των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν έγιναν έρευνες από το ORUC REIS και αυτών του ίδιου του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού Αλ. Διακόπουλου που -προφανώς μετά λόγου γνώσεως- είπε το αυτονόητο, ότι έγιναν έρευνες, από την στιγμή που ποντίστηκαν καλώδια και υπήρχε δυνατότητα ηχοβολισμού.

Επιχειρησιακά, με τις δηλώσεις Διακόπουλου αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Η φαιδρή κατασκευή περί «θορύβων» που τάχα εμποδίζουν τις έρευνες κυκλοφόρησε μέσω διαρροών, δεν ανέλαβε την ευθύνη να την υποστηρίξει ούτε ο υπουργός Άμυνας ούτε ο υπουργός Εξωτερικών ούτε κάποιος διπλωμάτης ή κάποιος στρατηγός, τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος. Γιατί η Τουρκία δεν επιδιώκει «ποιοτικές» έρευνες, αλλά να δείξει ότι έχει ικανότητα να κάνει έρευνες για να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

«Εγώ θα κρατήσω από την δήλωση Διακόπουλου την αποστροφή "να μην κοροϊδευόμαστε", στην πραγματικότητα στην κυβέρνηση απευθύνεται, είπε "μην κοροϊδεύεις τον ελληνικό λαό"», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.

Η προσπάθεια να θαφτεί επικοινωνιακά το τι ακριβώς κάνουν τα τουρκικά πλοία σχετίζεται με το να δικαιολογηθεί η αρχική δήλωση Μητσοτάκη ότι οποιαδήποτε αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας δεν θα επιτραπεί, συνέχισε. Εμείς ζητούσαμε να γίνει ό,τι έγινε το 2018, όταν αποκρούστηκε αντίστοιχη προσπάθεια. Τώρα, αφού επετράπη στο ORUC REIS να μπει ως και 80 ν.μ. εντός της υφαλοκρηπίδας μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είχε άλλη επιλογή από το να μην λέει την αλήθεια. Αλλά αυτό είναι πάντα επικίνδυνο στα εθνικά θέματα. Δεν μπορεί να στηριχθεί εθνική στρατηγική σε μη αληθείς ισχυρισμούς.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε εξάλλου αναλυτικά στην μακρόχρονη αδράνεια της Ελλάδας στο επίπεδο της ενεργοποίησης κυρώσεων, που επέτρεψε στην Άγκυρα να κλιμακώσει τις προκλήσεις χωρίς κόστος για την ίδια και την οικονομία της.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο