ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020

Αναγκαστική μετακόμιση για το ελληνικό σχολείο του Όσλο λόγω covid


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Αναγκαστική μετακόμιση για το ελληνικό σχολείο του Όσλο λόγω covid

Ελλείψει ιδιόκτητου χώρου, το ελληνικό σχολείο χρησιμοποιούσε άλλη αίθουσα απογευματινές ώρες και με τα μέτρα που ελήφθησαν ανεστάλη η άδεια χρήσης της, εξήγησε το μέλος του ΔΣ του ελληνικού σχολείου στο Όσλο της Νορβηγίας Γιάννης Λάζος, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Χρυσόστομο Λουκά.


Στα σχολεία, στο Όσλο έχουν απαγορευτεί όλες οι εξωσχολικές δραστηριότητες για να περιοριστεί η πιθανότητα μετάδοσης μέσω της μαθητικής κοινότητας. Καθώς το ελληνικό σχολείο δεν έχει δικό του κτίριο αλλά χρησιμοποιεί άλλο στο οποίο κάνει μαθήματα από τις 5 ως τις 8, μετά την λειτουργία του κανονικού σχολείου, από την Τρίτη ως το Σάββατο, η λειτουργία του έχει σταματήσει. Έτσι, αναζητούμε μία αίθουσα, έχουμε βρει μία στον Ελληνονορβηγικό Σύνδεσμο, εξήγησε ο κ. Λάζος.

Σε κάθε περίπτωση, λαμβάνουμε όλες τις προφυλάξεις ξεκαθάρισε, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο πρόεδρος του ΔΣ του σχολείου είναι γιατρός, είναι εξοικειωμένος με όλα τα πρωτόκολλα. Ο κ. Λάζος αναφέρθηκε αναλυτικά στο πώς αντιμετώπισε την πανδημία η σκανδιναβική χώρα και την σημερινή κατάσταση. Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο