ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020

«Ξεκάθαρο ότι στοχοποιήθηκε η Χαλκιδική - ζητήσαμε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Ξεκάθαρο ότι στοχοποιήθηκε η Χαλκιδική - ζητήσαμε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία»

Με ποια λογική επιβάλλεται mini lockdown στην Χαλκιδική των 100.000 κατοίκων και της τεράστιας έκτασης όταν ανακοινώνονται 1, 2 ή 3 κρούσματα ημερησίως, μαζί με μικρά νησιά λίγων χιλιάδων κατοίκων και οικισμών; Είναι ξεκάθαρο ότι στοχοποιήθηκε και ζητήσαμε ήδη κατάθεση των στοιχείων στη Βουλή και απαντήσεις από τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Ο ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες παρουσίαζε στην Χαλκιδική, 1, 2 ή 3 κρούσματα ημερησίως, σε έναν νομό 100.000 κατοίκων και παλαιότερα 1.000.000 επισκεπτών, με μεγάλη γεωγραφική διασπορά στα τρία «πόδια», με 88 χωριά και εκατοντάδες οικισμούς που δεν είναι καν τουριστικοί, καθώς και με ορεινή περιοχή. Εμβρόνητοι κυριολεκτικά παρακολουθούμε μέτρα και αποφάσεις που διαλύουν τελείως την οικονομία του νομού. Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο ότι έχει στοχοποιήσει την Χαλκιδική, είπε η κα Μάλαμα. Δεν συγκρίνεται μία τεράστια περιοχή 100.000 κατοίκων με κάποιο μικρό νησί κάποιων οικισμών και μερικών χιλιάδων κατοίκων, η κυβέρνηση το κάνει για να αποκρύψει την δική της ευθύνη για την συγκεκριμένη κατάσταση.

Δεν μας άκουσαν όταν λέγαμε για υποχρεωτικά τεστ από την αρχή της σεζόν. Τα αποτελέσματα τα είδαμε στον Προμαχώνα, με 30 χλμ. ουρά τουριστών. Στο τέλος κατάλαβαν ότι έχουν πολλά κρούσματα και απαγόρευσαν τους Σέρβους, στη μέση της σεζόν έβαλαν υποχρεωτικό τεστ. Επιτρέψανε μεγάλες εκδηλώσεις σε νυχτερινά κλαμπ χωρίς να πάει ποτέ η ΕΛΑΣ να ελέγξει αν τηρούνται μέτρα και αποστάσεις ασφαλείας. Αλλά φταίει «η μία» ή «η άλλη» εκδήλωση. Και βέβαια, συνέχισε η κα Μάλαμα, το ελαιουργείο στο οποίο ιχνηλατήθηκαν 52 κρούσματα, όπου επίσης δεν τηρήθηκαν τα μέτρα. Και ο ΕΟΔΥ που εκλήθη, πήγε μετά από τρεις ημέρες, όπως είπε, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι από τις έξι «κινητές μονάδες» δεν λειτούργησε παρά μία που έκανε 600 τεστ συνολικά, σε 100.000 μόνιμο πληθυσμό συν τους επισκέπτες. Χτες είπαν ότι θα ενεργοποιηθεί και δεύτερη...

Ήταν τρία διάσπαρτα κρούσματα σε όλη την Χαλκιδική που καθόρισαν το μέλλον όλων των υπολοίπων. Βάζοντας «ταφόπλακα» στη Χαλκιδική, αποφάσισαν το mini lockdown, πάνω που η σεζόν πήγε να βοηθήσει λίγο τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους, επιβλήθηκε οριζόντιο μέτρο «τσουβάλιασμα», πραγματική καταστροφή.

Έχουμε ήδη ζητήσει από το υπουργείο Υγείας τα αναλυτικά δεδομένα, με αίτηση κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή, ζητάμε να δημοσιοποιηθούν, μαζί με επίκαιρη ερώτηση προς τον κ. Κικίλια, να έρθει να μας πει. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα το... αμελήσει και αυτό.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο