ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020

Πώς απέκτησε... φιλότιμο ο Τ. Θεοδωρικάκος για τις μάσκες


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Πώς απέκτησε... φιλότιμο ο Τ. Θεοδωρικάκος για τις μάσκες

«Την ανάγκη ποιουμένην φιλοτιμία», μετά την κίνηση του Δήμου Χαλανδρίου που ήταν έτοιμοι να ακολουθήσουν άμεσα και άλλοι μεγάλοι Δήμοι, ανακοίνωσε χρηματοδότηση για να δοθούν δωρεάν μάσκες στα σχολεία ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος. Ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος περιέγραψε το πώς οδηγήθηκε στην χθεσινή απόφαση, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Χρυσόστομο Λουκά.


Στα θέματα Υγείας δεν υπάρχει «αριστερός» ή «δεξιός», εξήγησε ο κ. Ρούσσος για την χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου για δωρεάν διάθεση μασκών στα σχολεία που «ανάγκασε» την κυβέρνηση Μητσοτάκη να κάνει πίσω από την αρχική πρόθεση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως το κόστος να επιβαρύνει τους μαθητές και τις οικογένειές τους και να ακολουθήσει σήμερα η σχετική ανακοίνωση από τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο.

Η πανδημία επιβάλλει για όλους αλλαγές και στις ιεραρχήσεις και προτεραιότητα και στην ταχύτητα δράσεων για τους πολίτες. Ξέροντας μέχρι την Τετάρτη ότι το κράτος δεν θα δώσει μάσκες στους μαθητές, την Πέμπτη φέραμε εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή ώστε το κόστος να αναλάβει ο Δήμος.

Το να αναλαμβάνουν οι Δήμοι κόστη που κανονικά αναλογούν στην Πολιτεία συμβαίνει σε όλη την κλίμακα των αρμοδιοτήτων και δεν είναι ευχάριστο, ξεκαθάρισε. Με μεγάλη χαρά είδαμε ότι το υπουργείο Εσωτερικών επέδειξε αντανακλαστικά για την χρηματοδότηση των Δήμων, ώστε να προχωρήσουν στην χορήγηση μασκών. Γιατί τα σχολεία ανοίγουν με τριπλάσια κρούσματα σε σχέση με αυτά που είχε η χώρα όταν τα κλείσαμε και έχει δημιουργηθεί μεγάλη ανησυχία.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο