ΥΓΕΙΑ | Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020

«Αγωνιούμε για τους νεαρούς συναδέλφους μας που νοσηλεύονται στην εντατική»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Αγωνιούμε για τους νεαρούς συναδέλφους μας που νοσηλεύονται στην εντατική»

Τώρα νοσούν περισσότεροι στα 20, 30, 40, αλλά η διασπορά του κορωνοϊού θα «αγγίξει» τελικά και τους πιο ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες, ενώ και οι νέοι δεν είναι άτρωτοι, νεαροί συνάδελφοί μας νοσηλεύονται στην εντατική και αγωνιούμε, είπε ο καθηγητής Παθολογίας και διευθυντής της Μονάδας Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Χαράλαμπος Μηλιώνης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Τα σταθερά πάνω από 200 νέα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες δείχνουν να έχουν παγιωθεί ως αριθμός, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για μεγαλύτερο, είπε ο κ. Μηλιώνης. Τα κρούσματα αυξήθηκαν λόγω της χαλαρότητας αλλά και της αύξησης των τεστ, είπε, σημειώνοντας ότι έχει αλλάξει η ποιοτική τους σύσταση. Τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως αφορούν νεαρότερες ηλικίες, 20άρηδες, 30άρηδες, 40άρηδες. Οι ευπαθείς ομάδες αντίθετα παίρνουν περισσότερο τα μέτρα τους και μένουν σπίτι. Θα έχουμε ωστόσο κρούσματα και εκεί αν αυξηθεί η διασπορά, προειδοποίησε.

Ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει και το υγειονομικό προσωπικό, ακόμη και νεαροί συνάδελφοι νοσηλεύονται σε εντατική, αγωνιούμε γι` αυτούς. Παρακαλώ όλους -και τους νεότερους- να είμαστε όλοι προσεκτικοί, τόνισε ο κ. Μηλιώνης.

Εξάλλου, αναφέρθηκε στην μεγάλη συμβολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην πραγματοποίηση μοριακών τεστ. Το νοσοκομείο παρέχει προσωπικό και υλικά και έτσι σε τοπικό επίπεδο μπορούμε να εντοπίσουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Ξεκινήσαμε από τα 150 δείγματα και πλέον έχουμε φτάσει τα 300 και περισσότερα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την επιδημιολογική επιτήρηση, όπως τόνισε.

Ακούστε ολόκληρη την συνέλευση στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο