ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020

«Πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να μην στηριχθεί η εκπαίδευση»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να μην στηριχθεί η εκπαίδευση»

Για πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να μην στηριχθεί στην παρούσα συγκυρία η εκπαίδευση έκανε λόγο μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4» η εκπαιδευτικός και αντιπρόεδρος του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ , Άννα Ρογδάκη, τονίζοντας πως οι προτάσεις που έχουν καταθέσει βρίσκουν κλειστές πόρτες.


Ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, η κα Ρογδάκη μιλώντας στην εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» και την Ευγενία Χατζηγεωργίου σημείωσε πως είναι προβληματικό στοιχείο πως «μας βάζουν να διαχειριστούμε όλους μαζί- μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς- μια κατάσταση που δεν είναι δικό μας θέμα».

Η ίδια τόνισε την ανάγκη «να ανοίξουν τα σχολεία, τα παιδιά δεν πρέπει να μείνουν σπίτι», αλλά αναφέρθηκε στους όρους που αυτό θα πρέπει να γίνει, όπως συμβαίνει σε χώρες του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο αίτημα για αναζήτηση επιπλέον χώρων για να λειτουργήσουν σχολικές αίθουσες, μείωση του αριθμού των μαθητών/τριών ανά αίθουσα στους 15, πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και να καλυφθούν με όλους τους τρόπους τα αναγκαία μέσα προστασίας και καθαριότητας από κράτος.

Αντιθέτως αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας είναι με πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να αυξηθούν οι μαθητές/τριες ανά αίθουσα στους 25 για τα δημοτικά και έως 29 για γυμνάσιο/λύκειο στα υπάρχοντα κτίρια ενώ όπως ανέφερε επιπλέον με βάση τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, αναμένεται φέτος και μείωση του προσωπικού- πληροφορίες αναφέρουν για 5.500- 6.000 εκπαιδευτικούς λιγότερους στα σχολεία.

«Η μόνη λύση να βάλουν το χέρι στην τσέπη», υπογράμμισε η κα Ρογδάκη αναφέροντας πως οι απόψεις που έχουν εκφράσει δεν έχουν ληφθεί υπόψη. «Βρίσκουμε κλειστές πόρτες» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως στις όποιες επαφές έγιναν από τα συλλογικά όργανα των εκπαιδευτικών με την ηγεσία του υπουργείου παιδείας, η απάντηση που έλαβαν είναι «δεν έχουμε λεφτά», αλλά «εμείς ξέρουμε ότι δεν είναι έτσι, απλώς είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να μην δώσουν χρήματα για την εκπαίδευση», σημείωσε.

Τέλος, επισήμανε πως οι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στα σχολεία 1 Σεπτέμβρη ωστόσο δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα. Επίσης έκανε λόγο για «διγλωσσία» από την πλευρά της πολιτείας σε σχέση με την χρήση μασκών, και επέκρινε τα όσα ακουστεί για την τήρηση των αποστάσεων. Η κα Ρογδάκη τόνισε πως δεν υπάρχει ένας σαφής σχεδιασμός, «έπρεπε να έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο γιατί ξέραμε ότι ο Σεπτέμβρης θα είναι δύσκολος μήνας», ανέφερε χαρακτηριστικά.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο