ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

Ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ και υποβιβάζεται στην Α2


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ και υποβιβάζεται στην Α2

Ο Ολυμπιακός δεν εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ για τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι πήραν το ματς στα χαρτιά και πλέον οι ερυθρόλευκοι οδεύουν προς τον υποβιβασμό και την Α2.


Της Αλέκας Ζουμή

Δεν είναι αστείο, δεν είναι μπλόφα… Πλέον, είναι αλήθεια, ο Ολυμπιακός δεν έδωσε το «παρών» στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ της Basket League κόντρα στον Παναθηναϊκό, βάσει κανονισμών υποβιβάζεται στην Α2 και κανείς μα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως θα διαμορφωθεί η επόμενη μέρα στο ελληνικό μπάσκετ. Βέβαια, εκκρεμεί η απόφαση του ΑΣΕΑΔ στο οποίο έχουν προσφύγει οι μεγαλομέτοχοι των «ερυθρόλευκων» για τους διαιτητές της 26ης αγωνιστικής, μια απόφαση που ενδέχεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ώρες, εβδομάδες ή και μήνες. Μέχρι τότε, στον Ολυμπιακό απλώς θα περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση της τιμωρίας τους που θα τους φέρει στην Α2.

Το περιβόητο πια #mexri_telous απέκτησε σάρκα και οστά, έστω κι αν εκεί στα μέσα του Φλεβάρη λίγοι το πίστεψαν… Ηταν τότε, στον ημιτελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ όταν ο Ολυμπιακός αποχώρησε από το γήπεδο διαμαρτυρόμενος για πολλοστή φορά για την διαιτησία… Ζήτησαν, τότε, ξένους διαιτητές στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και κήρυξαν «ανεπιθύμητους» τους διαιτητές Αναστόπουλο, Μάνο και Παναγιώτου. Σχεδόν τρεις μήνες μετά και ενώ μεσολάβησαν διάφορα σοβαρά και λιγότερο σοβαρά, αφού έγιναν επανειλημμένα διοικητικά συμβούλια στον ΕΣΑΚΕ, η κατάσταση δεν άλλαξε.

Υπάρχουν πολλά επιμέρους ζητήματα που θα πρέπει να αναλυθούν για την επόμενη μέρα τόσο του Ολυμπιακού όσο και γενικότερα του ελληνικού μπάσκετ. Σε πρώτο χρόνο, αν θα έπρεπε να επικεντρωθούμε σε ένα μόνο πρόσωπο, σε μία μόνο συμπεριφορά, αυτή θα ήταν του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου. Ο κ. Βασιλακόπουλος αγνόησε επιδεικτικά την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι δύο κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, επέδειξε εντυπωσιακή αλαζονεία παραμένοντας άφαντος ακόμη και στην σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη και όλον αυτόν τον καιρό αρκέστηκε σε δύο – τρεις μόλις τοποθετήσεις.: Αρχικά μας ξεκαθάρισε πως τον αφορά το «ελληνικό μπάσκετ» και όχι το «μπάσκετ στην Ελλάδα», έπειτα απείλησε με… μηνύσεις τον υφυπουργό, ενώ η τρίτη του αντίδραση ήταν απέναντι στον Μπερτομέου.   

Πολλοί, λοιπόν, θα πουν πως οι Αγγελόπουλοι οδήγησαν τον Ολυμπιακό στον υποβιβασμό, άλλοι θα πουν πως η ΚΕΔ και ο Γιαννακόπουλος οδήγησε τον Ολυμπιακό στον υποβιβασμό, κάποιοι άλλοι θα υποστηρίξουν πως φταίει ο Βασιλειάδης, η κυβέρνηση, ο Τσίπρας. Το σίγουρο είναι πως ένας βασικός υπεύθυνος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον το ελληνικό μπάσκετ είναι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, ο οποίος δεν έκανε το παραμικρό για να την αποτρέψει. Ενδεχομένως, να μην ήταν στο… χέρι του αλλά τουλάχιστον δεν θα χρεώνονταν ανυπαρξία.

ΥΓ. Μετά το εσώρουχο που είχε αφήσει επιδεικτικά στον πάγκο του Ολυμπιακού Δημήτρης Γιαννακόπουλος πριν από μήνες, σήμερα άφησαν… κοτόπουλα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο