ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020

Φ. Βασιλακόπουλος: Ξεκινάμε την σχολική χρονιά «βλέποντας και κάνοντας»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Φ. Βασιλακόπουλος: Ξεκινάμε την σχολική χρονιά «βλέποντας και κάνοντας»

«Υπάρχει μια τεράστια ανησυχία, που έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα απολύτως μέτρο, εδώ και 6 μήνες, που έχει ξεκινήσει αυτή η υγειονομική κρίση. Περιμέναμε με αγωνία να δούμε τι θα γίνει ή τι μέτρα θα ληφθούν για το άνοιγμα των σχολείων και δεν βλέπουμε τίποτα» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας» μίλησε ο γραμματέας της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, Φώτης Βασιλακόπουλος.


Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα το τι συμβαίνει στην γείτονα χώρα, την Ιταλία, όπου εκεί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε το κάθε σχολικό τμήμα να μην έχει περισσότερους από 15 μαθητές, προχώρησε στην πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, βρήκαν επιπλέον αίθουσες για να γίνονται τα σχολικά μαθήματα και να μην υπάρχει συνωστισμός, εν αντιθέσει με την ελληνική κυβέρνηση, όπως υπογραμμίζει ο κ. Βασιλακόπουλος. «Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για 25 μαθητές σε κάθε τάξη και είναι τεράστιο πρόβλημα. Πλέον δεν μιλά κανείς για άτομο ανά τετραγωνικό μέτρο. Δεν μιλά κανείς για αποστάσεις. Ουσιαστικά ξεκινάμε τη σχολική χρονιά «βλέποντας και κάνοντας». Δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο ασφάλειας. Είχαμε προτείνει την θερμομέτρηση των μαθητών πριν μπουν στην τάξη, ενώ δεν έχει προσληφθεί καθόλου υποστηρικτικό προσωπικό, όπως καθαρίστριες. Κάνουμε ένα πείραμα αυτή την στιγμή πάλι».

Δεν άφησε φυσικά ασχολίαστες τις ανακοινώσεις του Υπ. Παιδείας για κατά μέσο όρο 17 μαθητών πανελλαδικά σε κάθε αίθουσα, καυτηριάζοντας «το πώς μπορεί να χειριστεί κάποιος την επιστήμη των μαθηματικών, ώστε να δημιουργήσει τις δικές του αλήθειες, ώστε να προάγει αυτό, που ο ίδιος επιθυμεί. Αυτός ο μέσος όρος των μαθητών είναι πανελλαδικός, διότι σε αυτό θα βάλουμε ορεινές, νησιωτικές περιοχές, τους Λειψούς, Γαύδο, Καστελόριζο, αλλά και τα κεντρικά σχολεία της Πάτρας, Αθήνας, Θεσσαλονίκης. Όλοι γνωρίζουν, και εδώ φαίνεται πως κάποιος προάγει την δική του αλήθεια, αλλά είναι ένα τέχνασμα, ότι στα κεντρικά σχολεία των πόλεων δεν υπάρχουν τμήματα κάτω από 20 ή 25 μαθητές».

Ερωτηθείς τι θα γίνει στην περίπτωση, που κάποιος γονέας αρνείται το παιδί του να φορέσει μάσκα εντός της σχολικής αίθουσας, ο κ. Βασιλακόπουλος απάντησε ότι «δεν ξέρουμε τι θα πράξουμε» και συνέχισε λέγοντας ότι ενώ «περιμέναμε να ακούσουμε απαντήσεις για κάποια πράγματα από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, δεν συνέβη. Όλο αυτό είναι ένας τραγέλαφος, αλλά δεν μπορούμε να γελάσουμε, διότι βρισκόμαστε σε μια υγειονομική κρίση και πραγματικά υπάρχουν θέματα. Βλέπουμε όμως ότι πραγματικά δεν υπάρχει κανένα σχέδιο και όλο αυτό είναι εντελώς πρόχειρο. Είναι αίτημα της σχολικής κοινότητας και των γονέων να μην υπάρχουν παραπάνω από 15 άτομα σε κάθε τάξη».

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο