ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020

«Μετά τα νέα μέτρα η Χαλκιδική άδειασε από τουρίστες»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

 «Μετά τα νέα μέτρα η Χαλκιδική άδειασε από τουρίστες»

Για τις επιπτώσεις των επιπλέον περιοριστικών μέτρων στη Χαλκιδική, τις συνεχείς αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά και για τον δύσκολο χειμώνα που έπεται σε οικονομικό επίπεδο μίλησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας καταλυμάτων «Αριστοτέλης», Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου.


Σχολιάζοντας τα νέα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται στην περιφερειακή ενότητα της Χαλκιδικής ο κ. Παπαϊωάννου εκτίμησε ότι «τα τελευταία μέτρα στην Χαλκιδική ήταν το αποκορύφωμα και τώρα οι περισσότερες επιχειρήσεις παρουσιάζουν πληρότητα 10-15%. Στην ουσία έχει αδειάσει η Χαλκιδική, απλώς πολλά καταλύματα ακόμα προσπαθούν να αντέξουν και να μείνουν ανοιχτά μέχρι και τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου».

Για τις ακυρώσεις που υπήρξαν ο κ. Παπαϊωάννου επεσήμανε πως το πρώτο δεκαήμερο παρουσίαζε μια πληρότητα της τάξης του 70%, η οποία μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων άλλαξε καθώς «ο κόσμος φοβήθηκε και ακυρώθηκαν όλες οι προκρατήσεις που υπήρχαν για το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου».

Παράλληλα ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι «η Χαλκιδική «χάθηκε» εξ αιτίας 2-3 επιχειρήσεων οι οποίες εξέθεσαν όλη την περιοχή» ενώ εκτίμησε πως «το λάθος που έγινε πιθανότητα από τον ΕΟΔΥ είναι ότι δεν κατάλαβαν ότι η Χαλκιδική είναι μια τεράστια περιφέρεια που αποτελείται από πέντε δήμους και είναι πάρα πολύ άδικο για 2-3 επιχειρήσεις να κλείνει όλη η περιφέρεια της Χαλκιδικής».

«Οι μισές επιχειρήσεις που μένουν ανοικτά αυτό γίνεται για έναν μόνο λόγο, ότι οι εποχιακά εργαζόμενοι θα μπούνε στο ταμείο ανεργίας τον χειμώνα με 50 ένσημα, ωστόσο δεν έχει ψηφιστεί σχετική ρύθμιση» δήλωσε στη συνέχεια και τόνισε την ανάγκη η κυβέρνηση να τηρήσει την δέσμευση της.

Σε σχέση με τις οικονομικές επιπτώσεις που θα επιφέρει στον τουριστικό κλάδο η «κουτσουρεμένη» σεζόν που προηγήθηκε ο κ. Παπαϊωάννου διαπίστωσε ότι «τα έσοδα μας ήταν πολύ λίγα, θα έχουμε πρόβλημα να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας τον χειμώνα» και εξέφρασε την «αγωνία για τους εργαζόμενους, που είναι η ατμομηχανή των τουριστικών επιχειρήσεων».

«Το μεγαλύτερο λάθος ήταν ότι έγιναν πάρα πολύ πειραματισμοί κατά τη διάρκεια της σεζόν, οπότε κάτι που ζητάμε επίσης για του χρόνου είναι τουλάχιστον να ξέρουμε ότι όλο τον χρόνο θα έχουμε συγκεκριμένα μέτρα» δήλωσε καταληκτικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας καταλυμάτων «Αριστοτέλης».
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο