ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020

Για τα «Σκοιλ Ελικικου» έχει ΠΝΠ, για καθαρίστριες στα σχολεία όχι


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Για τα «Σκοιλ Ελικικου» έχει ΠΝΠ, για καθαρίστριες στα σχολεία όχι

Οι ίδιοι που έβγαζαν την Άνοιξη εκατοντάδες ΠΝΠ ακόμη και τα... «Σκοιλ Ελικικου», τώρα εν μέσω δεύτερου κύματος της πανδημίας λένε ότι δεν προλαβαίνουν να προσλάβουν μόνιμα καθαρίστριες που εργάζονται πάνω από 10 χρόνια στα σχολεία και τελευταία στιγμή προωθούν... οκτάμηνη σύμβαση, όπως περιέγραψε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.


Από τον Ιούλιο ζητάγαμε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, μας είδε τον Αύγουστο και μας... ευχήθηκε «καλό Καλοκαίρι» όταν του θέσαμε τα προβλήματα που θα προέκυπταν από τον Σεπτέμβριο. Του είπαμε ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες του, είπε ο κ. Τράκας. Ζητήσαμε να μονιμοποιηθούν οι σχολικές καθαρίστριες, είναι εργαζόμενες που δουλεύουν πάρα πολλά χρόνια, πέραν του ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Και δεν εισακουστήκαμε. Όλες οι Ομοσπονδίες και οι δική μας έχουμε κινήσει όλες τις διαδικασίες για να δώσουμε τη μάχη, όπως προσέθεσε σε άλλο σημείο.

Είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα με τα σχολεία, τόνισε, προσπαθούμε να προσληφθούν οι καθαρίστριες για να λειτουργήσουν. Η προκήρυξη που έχει βγει είναι για οκτάμηνο, για εργαζόμενους που είναι 11, 12, ως 15 χρόνια στα σχολεία. Και βεβαίως ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία. Θα πρέπει να συνυπολογιστεί η μοριοδότηση, να γίνουν διαδικασίες, την ώρα που η υπουργός Παιδείας δεν ξέρει... πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, ζούμε το θέατρο του παραλόγου.

Σε 325 Δήμους, συνέχισε ο κ. Τράκας, αντί να ενισχυθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μόνιμο προσωπικό (οι Δήμαρχοι ζήτησαν 10.000 προσλήψεις), η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει κάνει ακόμη τίποτε, πέραν του ότι είπε πως θα τους δώσει... 800 εργαζόμενους. Μιλάνε μόνο επικοινωνιακά, επί της πράξης για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν υπάρχει τίποτα.

Εμείς θα εξυπηρετήσαμε ξανά την κοινωνία, να προστατέψουμε τους πολίτες με κάθε μέσο. Αλλά θα αγωνιστούμε για να σταματήσει αυτή η σπέκουλα της κυβέρνησης ότι όλα είναι σωστά και υπάρχει επαγρύπνηση. Ζητήσαμε επόπτες Δημόσιας Υγείας στους Δήμους, χρειάζονται προσλήψεις μόνιμες, απάντησαν ότι δεν έχουν τα χρήματα, για άλλους κλάδους ότι δεν προλαβαίνει να κάνει την προκήρυξη. Αλλά όταν έχουν βγάλει εκατοντάδες ΠΝΠ, είναι δυνατόν να ζητάμε ενίσχυση της καθαριότητας και η κυβέρνηση να λέει «δεν προλαβαίνουμε;» αναρωτήθηκε ο ίδιος.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο