ΥΓΕΙΑ | Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020

Δ. Βαρνάβας: Η κυβέρνηση απέδειξε ότι διαχειριστικά είναι ανεπαρκέστατη


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Δ. Βαρνάβας: Η κυβέρνηση απέδειξε ότι διαχειριστικά είναι ανεπαρκέστατη

«Όταν βάζεις στην άκρη τους επιστήμονες και το μόνο το οποίο αξιοποιήσεις είναι η πυγμή και ο τσαμπουκάς του κ. Χαρδαλιά, δεν μπορείς να διαχειριστείς πανδημία» δήλωσε μεταξύ άλλων στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο το μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και γιατρός στο νοσοκομείο Πολυγύρου, Δημήτρης Βαρνάβας.


«Η Χαλκιδική δέχθηκε ένα σοβαρό πλήγμα από τα κρούσματα κορονοϊού που υπήρξαν. Το νοσοκομείο προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες, με όλες τις δυσκολίες και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας σε προσωπικό και χρηματοδότηση» ανέφερε ο κ. Βαρνάβας, διαπιστώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια ισορροπία, αν όμως τα πράγματα πάνε σε χειρότερες εξελίξεις τότε όλα είναι απρόβλεπτα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε επίπεδο προσωπικού στην Χαλκιδική έγιναν κάποιες τοποθετήσεις επικουρικού προσωπικού, μόνιμο προσωπικό όμως δεν προσλήφθηκε. «Η μεγάλη πίεση είναι στην παθολογική κλινική, που έχει και ένα μεγάλο έλλειμμα από γιατρούς και λειτουργεί σε οριακό σημείο και αναγκάστηκε να μεταφερθεί σε άλλο χώρο, γιατί ο αρχικός χώρος έχει διατεθεί για περιστατικά covid. Όλα συμπυκνώθηκαν, το προσωπικό ήρθε στα όρια του» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας ο κ. Βαρνάβας δήλωσε ότι «ζούμε μια πολύ περίπλοκη που η διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης έχει φέρει την Χαλκιδική στα όρια της, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού διαρκώς.  Η κυβέρνηση στη δεύτερη φάση της πανδημίας απέδειξε ότι διαχειριστικά είναι ανεπαρκέστατη».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα ήταν λάθος το γεγονός ότι «δεν κινητοποιήθηκε η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δεν είναι δυνατόν το σύνολο των περιστατικών να κατευθύνεται στα νοσοκομεία». Σχολιάζοντας την συνάντηση Αρκουμανέα-Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη διαπίστωσε ότι πάει να γίνει το αντίθετο, να πηγαίνουν στα νοσοκομεία και αν χρειαστεί να παραπέμπονται στις δομές του ΕΟΔΥ για να γίνει το τεστ.

«Δεν έχουν κανένα σχέδιο, βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, τα μέτρα τα οποία παίρνουν είναι πρόχειρα και σε λανθασμένη κατεύθυνση, δεν ακούνε κανέναν ούτε τους ειδικούς επιστήμονες. Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας βρίσκεται στα όρια της. Όταν βάζεις στην άκρη τους επιστήμονες και το μόνο το οποίο αξιοποιήσεις είναι η πυγμή και ο τσαμπουκάς του κ. Χαρδαλιά, δεν μπορείς να διαχειριστείς πανδημία, δεν μπορείς να πείσεις τους πολίτες για την ανάγκη που υπάρχει» τόνισε στη συνέχεια.

«Δεν υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης για το πώς θα χειριστούν αυτή την κατάσταση. Χρειάζεται ενισχυμένη επιδημιολογική επιτήρηση, προετοιμασία του ΕΣΥ και αντισταθμιστικά μέτρα για τις τοπικές οικονομίες» δήλωσε καταληκτικά το μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και γιατρός στο νοσοκομείο Πολυγύρου.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο