ΥΓΕΙΑ | Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020

«Προστατέψτε τους οικείους σας τώρα, μην περιμένετε να δείτε αύξηση των νεκρών»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Προστατέψτε τους οικείους σας τώρα, μην περιμένετε να δείτε αύξηση των νεκρών»

Από την στιγμή που το κράτος μεταθέτει μέσα στην οικογένεια την «γραμμή άμυνας» στον κορωνοϊό, πρέπει όλοι αυτή την στιγμή που μιλάμε να προστατέψουν τα ευάλωτα μέλη όσο δύσκολο και να είναι πρακτικά για πολλές οικογένειες, να μην περιμένουν πρώτα να δουν διψήφια νούμερα νεκρών, τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Τζανετής μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.


Ο κ. Τζανετής αναφέρθηκε αναλυτικά στην γεωγραφική ανάλυση των κρουσμάτων στην πρώτη φάση και σήμερα, που κατέγραψε σε σχετικό του άρθρο που μπορείτε να δείτε εδώ, αλλά και στις παραδοξολογίες που καταγράφονται διατυπώνονται προκειμένου να μην αποδοθεί η ευθύνη στο άνοιγμα του τουρισμού με τον τρόπο που έγινε. Είναι δεδομένο τι συνέβη και ήταν αναμενόμενο, δεν εξέπληξε κανέναν.

Η Αθήνα μπορεί να ήταν αυτή που προστατεύτηκε περισσότερο από το lockdown της Άνοιξης, αλλά ταυτόχρονα είναι και αυτή που θα απειληθεί περισσότερο από την μη ύπαρξη νέου lockdown, προειδοποίησε ο κ. Τζανετής, δεν πρέπει να γελιέται ο κόσμος.

Σε όλη την χώρα, όπως τόνισε καταλήγοντας, από την στιγμή που το κράτος αποφασίζει να μεταθέσει την «γραμμή άμυνας» μέσα στις οικογένειες, λέγοντας «δεν μπορούμε να σας προστατεύσουμε με lockdown, προστατέψτε μόνοι σας τους δικούς σας», οι άνθρωποι πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν και να το κάνουν τώρα, αυτή την στιγμή που μιλάμε. Να προστατέψουν ευάλωτους ανθρώπους σε κάθε οικογένεια, με τις πολύ σοβαρές πρακτικές δυσκολίες που έχει αυτό για πολλές οικογένειες. Να μην περιμένουν να δουν τον αριθμό των νεκρών να «σκαρφαλώνει» σε διψήφια νούμερα για να το κάνουν».

Νωρίτερα ο ίδιος υπογράμμισε ότι η πολιτική παρενέργεια από την μη δημοσιοποίηση αναλυτικών στοιχείων για τα κρούσματα δεν είναι ασήμαντη, διαταράσσεται η εμπιστοσύνη στο σύστημα και την αξιοπιστία των διαδικασιών, κρίσιμες παράμετροι του πώς θα συμπεριφερθεί ο κόσμος.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν μπορεί να συγκρίνονται οι σημερινοί αριθμοί με το πρώτο κύμα, υπάρχει αλλαγή στο σε ποιους γίνονται τα τεστ. Τα διεθνή μοντέλα υπάρχουν για να καταστούν συγκρίσιμα τα αποτελέσματα. Αν είναι να παρθούν πιο στοχευμένα περιοριστικά μέτρα, να αποφευχθούν τα οριζόντια μέτρα, πρέπει να υπάρχουν ανά περιφέρεια και να είναι διαθέσιμα την στιγμή που πρέπει σε αυτούς που θα πάρουν τις αποφάσεις.

Εδώ φαίνεται να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, τόνισε ο ίδιος, δεν είναι μόνο οι γενικοί αριθμοί αλλά και πολύ πιο εξειδικευμένα αριθμητικά στοιχεία απαραίτητα για να ληφθούν αποφάσεις. Και φαίνεται ότι δεν υπάρχουν, ακούγονται διαμαρτυρίες από πολλούς ειδικούς ότι και σε αυτό το επίπεδο είναι προβληματική η λειτουργία του ΕΟΔΥ. Έχει υπάρξει εσωτερικό πρόβλημα που καταγράφηκε και στον φιλοκυβερνητικό Τύπο, ο καθένας ως άτομο είναι υπεύθυνος γι` αυτά που θα εισηγηθεί, καταλαβαίνει ότι θα στοιχίσουν ζωές και περιουσίες, ευλόγως διεκδικεί να έχει τον μέγιστο βαθμό διασφάλισης.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο