ΥΓΕΙΑ | Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Δημιουργούν covid κλινική εις βάρος των άλλων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Δημιουργούν covid κλινική εις βάρος των άλλων

Την… δημιουργική λογιστική και στον χώρο της υγείας, με την δημιουργία covid κλινικών εις βάρος των υπολοίπων, περιέγραψε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο παιδοχειρουργός και μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο αναφοράς «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, Χρήστος Στεφανίδης.


Για την λειτουργία της κλινικής covid που θα λειτουργεί πλέον στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο κ. Στεφανίδης ανέφερε ότι «από τη 1 Σεπτέμβρη δεν θα είναι κλινική εκ του μηδενός, αλλά αναπτύσσεται εις βάρος της Α’ Παθολογικής του νοσοκομείου. Δηλαδή συρρικνώνεται κατά έναν αριθμό κρεβατιών και θα αναπτυχθούν κρεβάτια που θα είναι για νοσηλεία θετικών κρουσμάτων», συμπληρώνοντας ότι θα αξιοποιηθεί ο εξοπλισμός που υπάρχει ήδη, τα κρεβάτια που υπάρχουν, οι θάλαμοι που υπάρχουν, οι γιατροί που ήδη υπάρχουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλο αυτό το διάστημα που είναι σε εξέλιξη η πανδημία, «μετακινείται νοσηλευτικό προσωπικό και γιατροί από άλλες κλινικές για να υποδεχθούν και να περιθάλψουν τα ύποπτα κρούσματα» με αποτέλεσμα «άτομα που θα έρθουν να νοσηλεύσουν για παράδειγμα χειρουργημένα παιδιά υποδέχονται και περιθάλπουν κρούσματα».

Ο κ. Στεφανίδης χαρακτήρισε δραματική την κατάσταση για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, οι οποίοι μειώνονται και δεν αυξάνονται. Σε σχέση με την επιστροφή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τις διακοπές δήλωσε ότι «μας κάνουν το τεστ κατά την είσοδο μας στο Νοσοκομείο, αλλά δεν υπάρχει η πολυτέλεια μέχρι να βγει το αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να πάει σπίτι του, επιστρέφουμε στις εργασίες μας κατευθείαν, με ότι κινδύνους μπορεί αυτό να ενέχει».

Αναφέρθηκε επίσης στο μηχάνημα για τα PCR τεστ το οποίο λειτουργούσε άτυπα, σταμάτησε να λειτουργεί, το έστειλαν στην Ξάνθη για ένα μήνα και το γύρισαν πίσω στο Νοσοκομείο, «σαν δανεικό ποδοσφαιριστή».

Παράλληλα το μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο διαπίστωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με το υλικό για τα δείγματα των τεστ, ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν «άπειρες» κενές οργανικές θέσεις που δεν προκηρύσσονται.

«Η εκτίμηση μου είναι ότι το υπάρχον προσωπικό θα εξαντληθεί. Βγαίνει ο αρμόδιος υπουργός και λέει ότι προσλαμβάνουμε κόσμο και έχουμε σχέδιο, ενώ καταργούν κλινικές του ΕΣΥ, χωρίς προσλήψεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανίδης.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο