ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020

«Στο Καστελλόριζο έδωσαν μαθήματα για το τι σημαίνει θέμα εθνικό»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Στο Καστελλόριζο έδωσαν μαθήματα για το τι σημαίνει θέμα εθνικό»

Για την εμπειρία του στο ακριτικό Καστελλόριζο τις ημέρες που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις γνωρίζουν όξυνση, όπως και η εγχώρια πολιτική αντιπαράθεση, μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Παπαχριστόπουλος Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Ο κ. Παπαχριστόπουλος βρέθηκε στο Καστελλόριζο και μεταξύ άλλων παρέστη στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου όπως είπε, αισθάνθηκε άβολα γιατί χρειάστηκε να «πετάξει την κομματική ταυτότητα», καθώς οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες σε όλα τα σοβαρά θέματα του νησιού. Ήταν ένα ρεσιτάλ μαθήματος του να ξεφεύγεις από τα κομματικά και να ανεβαίνεις πιο ψηλά...

Αυτοί οι άνθρωποι είναι τόσο γεμάτοι, τόσο σωστοί, τόσο αισιόδοξοι, όλοι οι άλλοι κοιτάμε με περιέργεια, πώς γίνεται. Είναι 5 λεπτά απέναντι από το Κας, κι όμως είναι αισιόδοξοι, δημιουργικοί, έδωσαν μαθήματα για το τι σημαίνει θέμα εθνικό. Μου έκανε φοβερή εντύπωση, μιλούσαν με πολλή προσοχή και σύνεση για τους κατοίκους του Κας, που ζουν απέναντι. Δεν είδα όξυνση, αγριάδες, τσακωμούς, τίποτα.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος μετέφερε εξάλλου ένα διαχρονικό παράπονο των Καστελλοριζίων, το γεγονός ότι πολλοί ελληνικοί χάρτες δεν περιλαμβάνουν το νησί τους.

Τόνισε επίσης ότι είναι θέμα μίας επέκτασης 200 μέτρων ώστε το αεροδρόμιο του νησιού να μπορεί να δέχεται απευθείας πτήσεις από την Αθήνα, αντί να γίνεται ανταπόκριση με μικρό αεροσκάφος από τη Ρόδο, ενώ το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο «δεν είναι δυνατόν να έχει μόνο έναν γιατρό», όπως υπογράμμισε.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο