ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020

Χρ. Γιαννούλης: Το μεγαλύτερο ψέμα είναι ότι υπήρξε επαρκής αριθμός προσλήψεων στο ΕΣΥ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Χρ. Γιαννούλης: Το μεγαλύτερο ψέμα είναι ότι υπήρξε επαρκής αριθμός προσλήψεων στο ΕΣΥ

Αδιαφορία στην θωράκιση του ΕΣΥ καταλόγισε στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης. Μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ανέφερε πως «σε κάθε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης υπάρχουν ελλείψεις, κουτοπονηριές, μεταφορές προσωπικού για να καλύψουν ή για να δημοσιοποιήσουν το άνοιγμα Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ή Αυξημένης Φροντίδας».


«Το μεγαλύτερο ψέμα που έχει ειπωθεί είναι ότι υπήρξε επαρκής αριθμός προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ δεν καλύφθηκαν ούτε οι συνταξιοδοτήσεις. Με επικοινωνία, κουτοπονηριές και ψέματα δεν προστατεύεται η υγεία των ανθρώπων. Τους ενδιαφέρει η επικοινωνία και η πολιτική επιβίωση περισσότερο ακόμα και από τη ζωή των ανθρώπων, και αυτή είναι η πιο τραγική σελίδα της ιστορίας μετά την μεταπολίτευση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννούλης.

Σχολιάζοντας την στάση της πλειοψηφίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης ο δημοσιογράφος και βουλευτής διαπίστωσε ότι «το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα μετά την πανδημία σε αυτή τη χώρα είναι η κατάντια της δημοσιογραφίας», καθώς «η πλειοψηφία αναπαράγει ένα κυβερνητικό αφήγημα που δεν βασίζεται πάνω σε ρεπορτάζ».

Σε σχέση με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού ο κ. Γιαννούλης τόνισε ότι τα κυβερνητικά στελέχη «στην σπουδή τους για να μας πείσουν ότι μας σώσανε σχεδόν αφέθηκαν όλα με αποτέλεσμα να έρχεται με μεγαλύτερη ένταση το δεύτερο κύμα».

Παράλληλα σχολίασε δεικτικά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέα στη Θεσσαλονίκης σημειώνοντας πως «ήρθε στη Θεσσαλονίκη, ο άνθρωπος που ευθύνεται για το γεγονός ότι για να πάει κλιμάκιο ΕΟΔΥ στα σύνορα του Προμαχώνα χρειάστηκαν τρεις εβδομάδες».

Αναφορικά με τον τουρισμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε ότι «μετά την φιέστα της Σαντορίνης, είμαστε στις 28 Αυγούστου και ο τουρισμός έβαλε λουκέτο, αυτό πέτυχε η κυβέρνηση των «σωτήρων», και εμείς δεν το βλέπουμε με χαρά αλλά με οδύνη», ενώ κατηγόρησε τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την διαχείριση της πανδημίας. «Δεν ξέρω σε ποίον καθρέφτη κοιτιούνται οι κ.κ. Ζέρβας και Τζιτζικώστας και συγχωρούν τα λάθη και τις παραλήψεις τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με την ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του κόμματος του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σε σχέση με τις αστικές συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο κ. Γιαννούλης δήλωσε ότι «το δεύτερο κύμα της πανδημίας προήλθε από τα μέσα μεταφοράς και τις συναθροίσεις. Μεγάλο κομμάτι αφορά και τον ΟΑΣΘ και την σαρδελοποίηση των επιβατών σε συνθήκες επιτάχυνσης διασποράς του κορονοϊού».

Έθεσε παράλληλα το ζήτημα ότι ο ΟΑΣΘ είναι διοικητικά στον αέρα, καθώς η θητεία της διοίκησης ολοκληρώθηκε και δεν ανανεώθηκε. «Γιατί αρνείται το υπουργείο να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στη διοίκηση του ΟΑΣΘ;» διερωτήθηκε.

Τέλος, κατηγόρησε για αδιαφορία την κυβέρνηση σε σχέση με την ακύρωση της ΔΕΘ και τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει στην οικονομία της Θεσσαλονίκης. «Το πιο σημαντικό πρόβλημα με την ακύρωση της ΔΕΘ είναι ότι ακυρώθηκε πρόχειρα, άτσαλα, επιπόλαια, ενώ η διοίκηση της ΔΕΘ έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσαρμόσει με καινοτόμες ιδέες και με αποτελεσματικότητα την λειτουργία της ΔΕΘ σε κάθε συνθήκη. Δεν ξέρω αν έχετε δει όλους αυτούς τους μήνες τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, κ. Καράογλου, να έχει πει το παραμικρό για τα ζητήματα της πόλης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννούλης.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο