ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020

Μ. Μαρκεζίνης: Τα μέτρα που ελήφθησαν υπολείπονται των απαιτήσεων που έχουν δημιουργηθεί


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Μ. Μαρκεζίνης: Τα μέτρα που ελήφθησαν υπολείπονται των απαιτήσεων που έχουν δημιουργηθεί

Στο «βουνό» των υποχρεώσεων που καλούνται να πληρώσουν το επόμενο διάστημα οι πολίτες αναφέρθηκε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο φοροτεχνικός Μαρίνος Μαρκεζίνης.


Όπως εκτίμησε μάλιστα, τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι σαφέστατα πίσω από τις απαιτήσεις που δημιούργησε η νέα κατάσταση.

«Το θέμα είναι τι γίνεται με τις υποχρεώσεις που δημιουργούν οι φορολογικές δηλώσεις και με ένα βουνό υποχρεώσεων που έχουν μετατεθεί για το διάστημα που διανύουμε. Έχουν δημιουργήσει ένα βουνό υποχρεώσεων που λήγουν σήμερα, τέλος Σεπτεμβρίου και τέλος Οκτωβρίου. Είμαστε μπροστά σε μια εξαγγελία, μέσω δελτίου Τύπου, ότι θα επεκταθεί η παράταση όλων αυτών των υποχρεώσεων που έχουν δημιουργηθεί λόγω κορωνοϊού, μέχρι τον Απρίλιο του 2021. Όχι για το σύνολο των χρεών αλλά για αυτές τις κατηγορίες των επιτηδευματιών και τις οφειλές που ήδη είχαν παραταθεί κι έληγαν έως 30-6-2020. Επίσης αναφέρεται ότι τον Απρίλιο θα μπορούν να πληρωθούν σε 12 ή 24 δόσεις που ισχύει ούτως ή άλλως», σημείωσε ο κ. Μαρκεζίνης και πρόσθεσε:  

«Μιλάμε για ένα βουνό χρεών απλά μετακυλίεται. Όλα αυτά δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες. Χρειάζεται γενναία ρύθμιση που θα είναι στα πρότυπα των 100 ή 120 δόσεων. Μόνο έτσι θα ανασάνει η αγορά από το πρόβλημα, δεν είναι απλά τα πράγματα, έρχεται ένας δύσκολος Χειμώνας. Το κύριο χαρακτηριστικό των όσων έγιναν από την κυβέρνηση είναι ότι βρίσκεται πίσω από τις ανάγκες».

Αναφορικά με τα αδήλωτα τετραγωνικά ακινήτων που πήρα παράταση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ο κ. Μαρκεζίνης σχολίασε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Είναι σημαντικές οι επιπτώσεις εάν δεν δηλωθούν και πρέπει να τα δηλώσουν όλοι οι πολίτες. Πρέπει να μπουν οι πολίτες στην πλατφόρμα να κάνουν την προσαρμογή, όπου υπάρχουν αποκλίσεις από τα στοιχεία που έχουν οι Δήμοι. Πρέπει να προσαρμοστούν στα στοιχεία του Ε9. Θα αναζητηθούν δημοτικά τέλη 10 ετών πίσω εάν δεν δηλώσουν τα τετραγωνικά αυτά. Αν τα δηλώσουν θα αρχίσουν να πληρώνουν με τα νέα τετραγωνικά από το 2020».

Τέλος αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ που θα ανακοινωθεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων ο κ. Μαρκεζίνης εξήγησε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος καμία απολύτως μείωση παρά τις περί του αντιθέτου αρχικές εξαγγελίες της κυβέρνησης:

«Δεν θα έχουμε καμία μείωση. Υπάρχει μια άλλη διατύπωση, καλή επικοινωνιακά, αλλά η ουσία δεν κρύβεται. Λένε, δηλαδή, ότι θα παραμείνουν οι περσινές μειώσεις. Εδώ λένε ότι θα παραμείνουν οι περσινές μειώσεις. Εγώ πρώτη φορά το ακούω αυτό. Νέα μείωση δεν υφίσταται, ανεστάλη. Είχε προαναγγελθεί ότι θα υπάρχει νέα μείωση αλλά φέτος δεν θα γίνει καμία μείωση, θα είναι τα ίδια εκκαθαριστικά με πέρυσι. Η πρώτη δόση θα είναι τον Σεπτέμβριο και η ελάφρυνση θα είναι ότι οι δόσεις από 5 θα γίνουν 6… Τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι σαφέστατα πίσω από τις απαιτήσεις που δημιούργησε η νέα κατάσταση».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο