ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020

Γ. Ρώρος: Ο Κ. Πελετίδης μοίραζε υποσχέσεις σε εργαζόμενους κοινωφελούς εργασίας


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Ρώρος: Ο Κ. Πελετίδης μοίραζε υποσχέσεις σε εργαζόμενους κοινωφελούς εργασίας

528 εργαζόμενοι, που απασχολούνται στο Δήμο Πατρέων δίνουν τον αγώνα τους για μόνιμες θέσεις εργασίας, από την στιγμή, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μάλιστα η υπόθεσή τους εκδικάστηκε πριν μερικές ημέρες με ασφαλιστικά μέτρα, ενώ στις 26/8 ανέβηκαν στην Αθήνα για να ζητήσουν μονιμοποίηση από τους υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών.


«Για τους 111 το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας ήταν 5μηνο μέχρι το 2015 και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έγινε 8μηνο για να έχουν το δικαίωμα οι συμβασιούχοι να μπαίνουν για κάποιο διάστημα στο ταμείο ανεργίας και από τότε ξεκίνησε η διαδικασία να πάρουν κάποιες παρατάσεις μέσω των δικαστηρίων (ασφαλιστικά μέτρα). Εκεί καλλιεργήθηκε και ένα κλίμα από τον δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη ότι θα μπορέσει να κρατήσει τους εργαζόμενους» με πορείες, κινητοποιήσεις «για να θυμηθούμε πως φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση της υποσχεσιολογίας ότι θα σας κρατήσω, θα κάνω τρίμηνες συμβάσεις και ούτε καθεξής. Ως προς τα 3μηνα, την επιπλέον εργασία και να κερδηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα εξαρτάται και από την δημοτική αρχή» ξεκαθάρισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας» ο επικεφαλής της«Ώρα Πατρών», Γιώργος Ρώρος.

Στην προ ημερών εκδίκαση της υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων, η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όμως η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει, για αυτό τον λόγο η παράταξη «Ώρα Πατρών» ζητά την άμεση σύγκλυση της επιτροπής ότι ο Δήμος έχει την οικονομική δυνατότητα για κάποιο χρονικό διάστημα (1-3 μήνες) να καλύψει τους μισθούς των εργαζομένων.

«Η δημοτική αρχή μοίρασε προεκλογικές υποσχέσεις και έπαιξε με τα όνειρα των ανθρώπων αυτών, τους έδωσε ελπίδα για δουλειά, πήρε τα «ψηφαλάκια», όπως λέμε, και τώρα λέει ότι δεν έχω χρήματα για να σας εξασφαλίσω την παραμονή σας» ανέφερε ο Γ. Ρώρος και πρόσθεσε ότι εν μέρει κάποιους από αυτούς τους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας θα μπορούσε να τους κρατήσει, όπως στους 111, που ζητούν να πάρουν ένα μήνα παράταση για να μπουν στο ταμείο ανεργίας.

«Αντ’ αυτού η δημοτική αρχή έφερε στο προηγούμενο διάστημα στο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίσματα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, τα οποία ήταν ομόφωνα ψηφισμένα, αλλά καταγγείλαμε την ελπίδα, που έδωσε στους εργαζόμενους ότι θα τους κρατήσει, διότι όταν το κάνεις αυτό, για προεκλογικούς λόγους, είναι πολιτικά ανήθικο» και τώρα, όπως κατηγορεί τον κ. Πελετίδη, «βάζει την ουρά κάτω από τα σκέλια λέγοντας ότι δεν έχει χρήματα να τους εξασφαλίσει».

Θεωρεί ο επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Πατρών» ότι οι εργαζόμενοι αυτοί θα μπορούσαν να μοριοδοτηθούν και να δημιουργηθούν μόνιμες θέσεις εργασίας, όπως έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018, όταν προχώρησε σε προκήρυξη του μεγαλύτερου διαγωνισμού πρόσληψης μόνιμου προσωπικού των τελευταίων ετών στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, θωρακίζοντας τους Δήμους για το έργο της καθαριότητας, ανατρέποντας μια μακροχρόνια κατάσταση «ομηρίας» χιλιάδων συμβασιούχων εργαζομένων. Αυτές οι προσλήψεις έγιναν εφικτές, διότι η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε την επαναφορά του κανόνα 1/1 (μια πρόσληψη για κάθε μια αποχώρηση) καταργώντας το 1/5, που είχε επιβληθεί από τους θεσμούς και τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.

«Τότε είχαν προβλεφθεί για την ΔΕΥΑΠ κάποιες μόνιμες θέσεις , δυστυχώς όμως η δημοτική αρχή έχασε τότε την ευκαιρία, δεν παρουσίασε τα έγγραφα, που έπρεπε να παρουσιάσει, για να προσλάβει το προσωπικό. Έχασε την ευκαιρία μέσα από ιδεοληψίες και καταγγελίες, που ήθελε να κάνει, οι οποίες δεν είχαν αποτέλεσμα. Το θέμα είναι να είσαι συνεπής σε αυτά, που λες, αλλά να είσαι και αποτελεσματικός, προκειμένου να μπορείς να κοιτάς τους εργαζόμενους στα μάτια. Ο κ. Πελετίδης είναι απέναντι στο πρόβλημα, που ο ίδιος δημιούργησε και στις υποσχέσεις, που ο ίδιος μοίραζε στις εκλογές και είναι δέσμιος και υπόλογος απέναντι σε αυτά» σχολίασε ο κ. Ρώρος.

Τέλος, πρότεινε ότι όλο αυτό το διάστημα θα ήταν καλύτερο να υπήρχαν διεκδικήσεις προς το Υπουργείο, σε συνεργασία και με άλλους Δήμους, «να έχουν το δικαίωμα οι άνθρωποι αυτοί να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση, σε αυτό ή σε άλλο πρόγραμμα, για να συνεχίσουν την εργασία τους».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο