ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Γ. Ιωακειμίδης: Το κοινωνικό κομμάτι για τη στήριξη των ασθενέστερων προτεραιότητα μας


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Ιωακειμίδης: Το κοινωνικό κομμάτι για τη στήριξη των ασθενέστερων προτεραιότητα μας

Για τις προκλήσεις της επόμενης θητείας και τα προβλήματα του Δήμου Νίκαιας - Άγιου Ιωάννη Ρέντη και των ασθενέστερων οικονομικά δημοτών μίλησε Στο Κόκκινο ο Γιώργος Ιωακειμίδης, νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη «Κίνηση Πολιτών».


Ο κ. Ιωακειμίδης αναφέρθηκε σε όσα μπορούν να γίνουν στο μέλλον από τους αυτοδιοικητικούς – για τις τρεις προκλήσεις που αφορούν όλους – και σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, ένα πρόβλημα το οποίο παραμένει ένα τεράστιο ζήτημα και πανελλαδικά και για την Αττική καθώς όπως εξήγησε στον Νίκο Σβέρκο καθώς μόλις το 15% ανακυκλώνεται και το υπόλοιπο 85% θάβεται και αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο με ό,τι συμβαίνει σε άλλες χώρες της ΕΕ, καθώς υπάρχει «τεράστια υστέρηση».

Επισήμανε ότι «έχουμε αργήσει πάρα πολύ με ευθύνη όλων μας» καθώς «η Φυλή δεν μπορεί να θάβει τα πάντα, η χώρα δεν μπορεί να λάβει τα πάντα αντί να ανακυκλώνει». Ενώ από 1 Ιανουαρίου θα πρέπει σύμφωνα με τον νέο νόμο να υπάρχουν έξι κάδοι ανά σημείο.

Εξήγησε ότι θέματα όπως η εξοικονόμηση ενέργειας για τη μείωση του διοξειδίου π.χ. με αλλαγή λαμπτήρων, τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και ηλιακών πάνελ, αναβαθμίσεις κτιρίων για το καλό του πλανήτη, καθώς ζούμε την κλιματική αλλαγή, είναι μείζονα ζητήματα.

Ο κ. Ιωακειμίδης αναφέρθηκε στις εφαρμογές για τις έξυπνες πόλεις όπως αυτή που έχουν στον δήμο τους «click and spot» για την αναφορά προβλημάτων, και επισήμανε ότι όλα αυτά μπορούν να τεθούν τώρα στους δημότες, καθώς τώρα ακούνε αυτά που τους λένε και είναι ευκαιρία να τους «μπολιάσουν» με αυτές τις ιδέες για να εξοικειώνονται.

Ο κ. Ιωακειμίδης αναφέρθηκε και στα καθημερινά προβλήματα όπως οι λακκούβες, η καθαριότητα, το πράσινο, οι υποδομές κ.ά. που παραμένουν. Παράλληλα εξήγησε ότι ο Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη έχει πολλούς φτωχούς δημότες καθώς με τα μνημόνια αρκετοί από αυτούς εξαθλιώθηκαν λόγω της ανεργίας και πως το κοινωνικό κομμάτι για τη στήριξη τους είναι προτεραιότητα τους παρόλο που ό,τι και αν κάνουν δεν είναι αρκετό, αλλά συνεχίζουν να παλεύουν.  




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο