ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020

Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανόητους αλλά η πολιτική θα εισβάλει στην καθημερινότητα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανόητους αλλά η πολιτική θα εισβάλει στην καθημερινότητα

Kαι για την πυρκαγιά στις Μυκήνες, προσπάθησαν -εν έτει 2020! να αποκρύψουν από τους Έλληνες εικόνες που είχαν ήδη κάνει το γύρο του κόσμου, ΝΔ και πλειοψηφία των ΜΜΕ αποτελούν ένα «κυβερνομιντιακό» σύστημα που νομίζει ότι απευθύνεται σε ανόητους, αλλά η πολιτική θα εισβάλει στην καθημερινότητα καθώς οι προσδοκίες των ανθρώπων για το μέλλον καταρρέουν ξανά, μετά την ανάκαμψη που ξεκίνησε το 2018, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.


Το να λέει κάποιος την αλήθεια δεν μπορεί να το δει κανείς ως προσπάθεια «να μαυρίσει η ψυχή των Ελλήνων», είπε ο κ. Τζανακόπουλος για την θέση του Αλέξη Τσίπρα σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων χθες ότι έρχεται «Χειμώνας κοινωνικής κόλασης» και ότι βρισκόμαστε μπροστά σε τριπλή κρίση: υγειονομική, οικονομική και ασφάλειας. Το θέμα είναι να αναδεικνύουμε τις κυβερνητικές ευθύνες για το ότι σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον πολλαπλών κρίσεων, καθώς και τις εναλλακτικές πολιτικές για να αντιμετωπιστούν αυτές οι κρίσεις. Και αυτό ακριβώς έκανε ο Αλ. Τσίπρας στην χθεσινή του συνέντευξη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει σε μία αλαζονική και κυνική γραμμή, που τρέφεται την πλειονότητα των ΜΜΕ που «χαϊδεύουν τα αυτιά όχι των πολιτών αλλά της ίδιας της κυβέρνησης, με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα την είδηση της φωτιάς στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Δημιουργείται ένα σύστημα κυβερνομιντιακό που θεωρεί ότι απευθύνονται σε ανόητους, ότι μπορεί εν έτει 2020 να αποκρύψει ή εξωραΐσει μία είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου.

Ενδεχομένως επιδιώκουν να δημιουργήσουν την εικόνα ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο, ότι πάνε καλά, ότι έχουμε την καλύτερη κυβέρνηση στην Ιστορία του ελληνικού κράτους ενδεχομένως. Αλλά είναι αδιάφορο, η πολιτική θα εισβάλει στην καθημερινότητα και τις ζωές των ανθρώπων όταν ιδιαιτέρως η υγειονομική και η οικονομική κρίση επηρεάζει την καθημερινότητα. Οι άνθρωποι βλέπουν οι προσδοκίες για το μέλλον, που είχαν αρχίσει να ανακάμπτουν μετά το 2018, καταρρέουν με πάταγο. Ιδιαίτερα στην ελληνική οικονομία μιλάμε για τραγική κατάσταση, με ύφεση άνω του 10%, αγορά εργασίας κυριολεκτικά διαλυμένη με εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανέργους, μειώσεις μισθών, ελαστικοποίηση και εργοδοτική αυθαιρεσία με ανύπαρκτους ελέγχους από το αρμόδιο υπουργείο. Και βλέπουμε μία κυβέρνηση που πανηγυρίζει επειδή έδωσε 1,5 δισ. ευρώ σε 1,9 εκατομμύρια εργαζόμενους αυτό το πεντάμηνο. Δηλαδή περίπου 100 ευρώ το μήνα, αυτή ήταν η ενίσχυση που έδωσε το υπουργείο Εργασίας...

Είναι ένα μεγάλο ερώτημα το πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε ταυτόχρονα να απομειώσει το «μαξιλάρι» του αποθεματικού που της παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να στηρίξει εμπροσθοβαρώς την ελληνική οικονομία, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος. Ακριβώς επειδή δεν στήριξε τους εργαζόμενους που έμειναν χωρίς δουλειά, ούτε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όπως είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με γενναίο πακέτο που θα έφτανε πάρα πολύ γρήγορα στην αγορά. Έτσι σήμερα τα έσοδα του προϋπολογισμού έχουν οδηγηθεί στην κατάρρευση. Αυτή την στιγμή χρησιμοποιείται το απόθεμα ασφαλείας του Ελληνικού Δημοσίου για να καλυφθούν ανελαστικές δαπάνες (μισθοί και συντάξεις) και δεν ενισχύεται η πραγματική οικονομία.

Η πρόταση της Επιτροπής Πισσαρίδη για την αξιοποίηση των κονδυλίων της ΕΕ και του Ταμείου Ανάκαμψης (όταν και αν έρθουν) είναι σε εντελώς λανθασμένο στρατηγικό προσανατολισμό, συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος. Αντί να υπάρξει σοβαρή στήριξη της πραγματικής ελληνικής οικονομίας, προτείνεται μία συνταγή αλά ΔΝΤ εν έτει 2020, περαιτέρω ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, περαιτέρω μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και ταυτόχρονα αξιοποίηση της κρίσης ως ευκαιρίας για να προωθήσει η κυβέρνηση ακόμη πιο νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, όπως χαρακτηριστικά η ιδιωτικοποίηση του πυλώνα της επικουρικής ασφάλισης... Είναι καταχρηστικό να μιλάει κανείς για «λάθη» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι συνειδητοποιημένη, σκληρή και ταξική, νεοφιλελεύθερη πολιτική. Πρέπει να βρει απέναντί της το σύνολο της κοινωνίας, τόνισε ο ίδιος.

Εξάλλου, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά και την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τις επόμενες ημέρες, υπογραμμίζοντας την ανησυχία του από το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε σχεδόν ένα χρόνο να συνειδητοποιήσει πως πρέπει να εντάξει στην στρατηγική της την προσπάθεια για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία. Ελπίζω να μην συνεχίσει να «χαϊδεύει τα αυτιά» των Ελλήνων με τα περί απομόνωσης Ερντογάν. Ο Ερντογάν νιώθει ισχυρός και εξ αιτίας της αδράνειας της ελληνικής κυβέρνησης...
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο