ΥΓΕΙΑ | Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020

«Πολύ λίγο» το 1,5 τ.μ. ανά μαθητή, απαιτούνται 2 μ. απόσταση προς κάθε κατεύθυνση


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Πολύ λίγο» το 1,5 τ.μ. ανά μαθητή, απαιτούνται 2 μ. απόσταση προς κάθε κατεύθυνση

Σχεδόν διπλάσιος είναι ο χώρος ανά μαθητή που συστήνεται για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού στα σχολεία σε σχέση με τα όσα ακούγονται περί 1,5 τ.μ. ανά άτομο, οι μάσκες μόνες τους θα βοηθήσουν ελάχιστα, είπε η καθηγήτρια της Ιατρικής Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Αθηνά Λινού μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


Μόνη της, η χρήση μάσκας στα σχολεία θα βοηθήσει -αλλά ελάχιστα, είπε η κα Λινού. Για να πετύχουμε πραγματικό έλεγχο διασποράς του κορωνοϊού πρέπει να συνδυαστεί με άλλα στοιχεία:

  • καλύτερη αξιοποίηση του υπαίθριου χώρου
  • τήρηση αποστάσεων με μείωση του αριθμού των παιδιών
  • σύσταση στους γονείς οι παρέες εκτός σχολείου να γίνονται με παιδιά από το ίδιο τμήμα

Όσον αφορά την αναλογία μαθητών ανά χώρο αίθουσας, η κα Λινού είπε ότι το 1,5 τ.μ. ανά μαθητή είναι λίγο. Όλοι όσοι αναφέρονται στις αποστάσεις κάνουν λόγο για 2 μέτρα προς όλες τις κατευθύνσεις (σ.τ.σ. δηλαδή περίπου 3 τ.μ. ανά άτομο). Γι` αυτό, παντού οι προτάσεις αφορούν μεγάλη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και παράλληλα μείωση του αριθμού εκπαιδευτικών που έρχονται σε επαφή με κάθε τμήμα, τόνισε η κα Λινού, να μην κυκλοφορούν εκπαιδευτικοί από τμήμα σε τμήμα και από σχολείο σε σχολείο. Και ταυτόχρονα πρέπει να αξιοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι χώροι.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο