ΥΓΕΙΑ | Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020

«Εγώ κοιτάζω γύρω μου: σε Άργος, Ναύπλιο, Κόρινθο δεν έχει πάει προσωπικό στα νοσοκομεία»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Εγώ κοιτάζω γύρω μου: σε Άργος, Ναύπλιο, Κόρινθο δεν έχει πάει προσωπικό στα νοσοκομεία»

Δεν ξέρουμε πού είναι αυτοί οι 9.000 που λέει η κυβέρνηση ότι προσέλαβε, μόνο τους 451 επικουρικούς στα νοσοκοομεία, για τους 1.000 επιπλέον που υπάρχουν ανακοινώσεις δεν τους έχω δει, κοιτάζω γύρω μου, τα νοσοκομεία του Άργους, του Ναυπλίου, της Κορίνθου, εκεί δεν έχει πάει προσωπικό», είπε ο τομεάρχης Υγείας του ΚΙΝΑΛΛ Ανδρέας Πουλάς Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.


Το λέω με λύπη, στο σύστημα Υγείας βήματα εμπρός δεν έχουν γίνει, είπε ο κ. Πουλάς, δεν προετοιμάζουν το σύστημα για το κύμα που θα έρθει από τέλος Οκτωβρίου, πιστεύω ότι πάλι θα είμαστε ανοχύρωτοι. Δεν είμαι επιδημιολόγος να πω πού θα είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα, αλλά υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία. Αν ξεσπάσει η πανδημία και πιεστεί το ΕΣΥ, χωρίς μέσα και προσωπικό, ΜΕΘ, να ανταπεξέλθει, πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα; Προσλαμβάνουν μόνο νοσηλευτικό και επικουρικό προσωπικό, γιατρούς δεν έχουν προσλάβει. Και δεν προσλαμβάνουν γιατί δεν προκηρύσσονται μόνιμες θέσεις, αλλά επικουρικοί για 1-2 χρόνια. Δεν είναι λύση να μπουν οι ιδιώτες στα νοσοκομεία, να «βγει» η κρίση και βλέπουμε... Αναφερόμενος εξάλλου και στην αυριανή επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος τόνισε ότι το ΕΣΥ μας έβγαλε ασπροπρόσωπους όλα αυτά τα χρόνια. Και θα συνεχίσει, αρκεί να μην έχουμε άλλα στο μυαλό μας. Να μην ξεπουλήσουμε το ΕΣΥ, στα ιδιωτικά χέρια, όπως υπογράμμισε.

Η ενίσχυση του συστήματος μέχρι σήμερα, που λέγεται ότι περιέλαβε 9.000 άτομα προσωπικό, δεν είναι γνωστή με επίσημα στοιχεία, δεν ξέρουμε πού είναι, προσπαθούμε να καταλάβουμε από τα δημοσιεύματα, όπω ξεκαθάρισε. «Το μόνο νούμερο που ξέρω, είναι οι 451 επικουρικοί γιατροί που έχουν προσληφθεί στα νοσοκομεία. Για τους επιπλέον 1.000 που υπάρχουν ανακοινώσεις, εγώ δεν τους έχω δει. Κοιτάζω γύρω μου, τα νοσοκομεία του Άργους, του Ναυπλίου, της Κορίνθου και ξέρω ότι εκεί δεν έχει πάει προσωπικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλάς.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο