ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020

Τι ισχύει για τα κρούσματα σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων στο Βύρωνα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Τι ισχύει για τα κρούσματα σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων στο Βύρωνα

Στην ιχνηλάτηση κρουσμάτων, την απολύμανση και το προσωρινό κλείσιμο δημόσιων χώρων όπου είχαν βρεθεί παιδιά από την δομή ΜΚΟ στο Βύρωνα όπου όπως φαίνεται εργαζόμενος μετέφερε τον κορωνοϊό, προχώρησε ο Δήμος Βύρωνα, όπως περιέγραψε ο δήμαρχος Άκης Κατωπόδης Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Στο Βύρωνα υπάρχει δομή υποδοχής ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, που ανήκει και διοικείται από ΜΚΟ από το 2016, σε ενοικιαζόμενο κτίριο στο οποίο δεν έχει κάποια ευθύνη ο Δήμος, την αποκλειστική ευθύνη έχει η ΜΚΟ. Αυτά τα προσφυγόπουλα πηγαίνουν στο σχολείο, υπάρχει πολύ καλή σχέση με τη γειτονιά, που τα έχει αγκαλιάσει, ξεκαθάρισε ο κ. Κατωπόδης.

Σε αυτή την δομή εντοπίστηκε περιστατικό covid-19, έγιναν τεστ από τον ΕΟΔΥ και βρέθηκαν 20 παιδιά και 8 εργαζόμενοι θετικοί ασυμπτωματική (φαίνεται ότι ο κορωνοϊός μεταφέρθηκε εκεί από εργαζόμενο).

Τώρα, οι εργαζόμενοι παραμένουν σε κατ` οίκον καραντίνα και τα 20 παιδιά αντίστοιχα στην δομή, που «σφραγίστηκε» και φυλάσσεται από την ΕΛΑΣ. Άλλα παιδιά που ήταν αρνητικά, μεταφέρθηκαν αλλού, ώστε να παρακολουθούνται, συνέχισε ο ίδιος.

Υποχρέωση του Δήμου ήταν τόσο η ιχνηλάτηση όσο και η απολύμανση, το πρώτο έγινε σε κοινωνικό επίπεδο εντοπίζοντας το πού είχαν κινηθεί τα παιδιά που ήταν θετικά, τόνισε ο κ. Κατωπόδης. Σε μία παιδική χαρά και μία πλατεία με πάρκο όπου είχαν παρουσία, έγιναν απολυμάνσεις και έκλεισαν για δύο ημέρες (σε συνεργασία με τον όμορο Δήμο Δάφνης-Υμηττού).




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο