ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020

Γ. Μυλόπουλος: Η κυβέρνηση γκρέμισε σε έναν χρόνο όσα κατασκευάσαμε στην Βενιζέλου


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Μυλόπουλος: Η κυβέρνηση γκρέμισε σε έναν χρόνο όσα κατασκευάσαμε στην Βενιζέλου

«Eίδαμε ένα στημένο πλάνο, ένα κανονικό καραγκιόζ μπερντέ όπου υπουργός και διοίκηση της εταιρείας έκαναν μερικά μέτρα στο αμαξοστάσιο και αυτό θεωρήθηκε σημαντική πρόοδος του έργου» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γ. Μυλόπουλος μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» σχολιάζοντας τη φιέστα που διοργάνωσε η κυβέρνηση εντός του Αμαξοστασίου του μετρό στην Πυλαία που είχε ήδη ολοκληρωθεί πριν τις εκλογές θέτονας σε κίνηση έναν συρμό που είχε προμηθευτεί η προηγούμενη διοίκηση ήδη από τον Μάιο του 2019.


«Δεν έχει γίνει τίποτα για το έργο αυτόν τον χρόνο. Γκρέμισαν αντίθετα όσα κατασκευάσαμε στην Βενιζέλου για την τεχνική λύση της in situ παραμονής των αρχαιοτήτων» σημείωσε ο κ. Μυλόπουλος τονίζοντας ότι «ο έλληνας φορολογούμενος πλήρωσε επιπλέον 5 εκατ. ευρώ για να γκρεμίσουν ό,τι είχαμε χτίσει στον σταθμό». Εξήγησε ακόμη ότι χωρίς να παραπέμψουν στη διαιτησία η κυβέρνηση αναγνώρισε αποζημίωση 13,5 εκατ. ευρώ στον εργολάβο.

«Όταν εμείς βρήκαμε το έργο σταματημένο επί 2,5 χρόνια και ο ο εργολάβος είχε εγείρει αξιώσεις 1,1 δισ ευρώ τους στείλαμε στην διαιτησία και επιδικάστηκε ένα 15% των όσων ζητούσαν. Και τότε το έργο είχε σταματήσει με ευθύνη της πολιτείας» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο η μελέτη για την απόσπαση των αρχαιοτήτων δεν έχει προγραμματιστεί για να συζητηθεί στο ΚΑΣ. «Η απόσπαση των αρχαιοτήτων είναι καραμπινάτη παρανομία μπροστά στην οποία κανένας δικαστής δε μπορεί να κλείσει τα μάτια. Αντιλαμβάνονται ότι αν προχωρήσουν στην απόσπαση θα γίνουν ασφαλιστικά μέτρα, θα σταματήσουν οι εργασίες και το δικαστήριο θα απονείμει δίκαιο και θα αποκαταστήσει τη παραβίαση να αλλάξει η λύση που ήταν νόμιμη για να εφαρμοστεί μία λύση που παραβιάζει τον αρχαιολογικό νόμο».

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο