ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020

«Να μην έχουν καμία ανησυχία οι γονείς» για τα σχολικά κυλικεία


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Να μην έχουν καμία ανησυχία οι γονείς» για τα σχολικά κυλικεία

Στα σχολικά κυλικεία πάντα λειτουργούσαμε με τους κανόνες που ορίζει η Πολιτεία, τώρα θα προσθέσουμε απλώς τη μάσκα, τα αντισηπτικά, τη διαγράμμμιση, οι γονείς να είναι βέβαιοι, τα πάντα θα λειτουργούν άψογα, όποιος δεν υπακούσει να πάει σπίτι του, ξεκαθάρισε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σχολικών Κυλικείων Φρατζέσκα Τατούλη μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.


Η συνεργασία μας με την Πανελλήνια Ένωση Εποπτών Υγείας είναι «μία ζωή άψογη», είπε χαρακτηριστικά η κα Πατούλη, όχι τώρα, όπως και με τους επιδημιολόγους και υγιεινολόγους του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Από το 2004 και εντεύθεν κάνουμε μαθήματα για την ασφάλεια και την υγιεινή των τροφίμων, αυτοί μας τις διδάσκουν, μέσω του ΕΦΕΤ, στο τέλος δίνουμε εξετάσεις και παίρνουμε πιστοποίηση προσόντων προσώπων.

Δεν έχουμε καμία αντίρρηση στα μέτρα που προτείνονται, κανένα πρόβλημα, για την καθαριότητα, την συμπεριφορά, οτιδήποτε, το μόνο επιπλέον είναι η μάσκα και τα αντισηπτικά, όπως και η προσθήκη διαγράμμισης μπροστά από το κυλικείο. Κατά τα άλλα, αυτοί που έχουμε πιστοποιηθεί δουλεύαμε πάντα με μπλούζες, γάντια, ανοξείδωτες λαβίδες, χρησιμοποιώντας κατάλληλα περιτυλίγματα, κτλ., όπως τόνισε.

Οι προτάσεις που έχουν δοθεί για την λειτουργία των κυλικείων ήταν στα χέρια της Ομοσπονδίας και οι λοιμωξιολόγοι στηρίχθηκαν από την Ομοσπονδία. Αλλά οι λοιμωξιολόγοι είναι γιατροί, δεν είναι επόπτες Δημόσιας Υγείας, να ξέρουν πώς φτιάχνεται π.χ. ένα σάντουιτς ή πώς ψήνεται μία τυρόπιτα, σε τι θερμοκρασία, ή σε ποια θερμοκρασία συντηρούνται οι χυμοί. Ο έλεγχος που γίνεται κάθε χρόνο γίνεται από τους επόπτες, κανένας άλλος δεν έχει δικαίωμα ελέγχου. Και έχουμε εξαιρετική συνεργασία.

Να ακούσουν οι γονείς και να είναι βέβαιοι, να μην έχουν καμία ανησυχία. Τα πάντα θα λειτουργούν άψογα, στα σωματεία που ανήκουν στην Ομοσπονδία. Θα περάσει ο έλεγχος των εποπτών και θα ανακοινωθεί στον Τύπο τι πρέπει να έχουν τα σχολικά κυλικεία. Και όποιος δεν θέλει να υπακούσει, να πάει σπίτι του, ξεκαθάρισε η κα Πατούλη.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο