ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020

Έντονα αισθητός σεισμός στην Αττική παρότι μικρής διάρκειας και ισχύος


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Έντονα αισθητός σεισμός στην Αττική παρότι μικρής διάρκειας και ισχύος

Τα χαρακτηριστικά της δόνησης που ανησύχησε τους κάτοικους κυρίως της Ανατολικής Αττικής αλλά και του λεκανοπεδίου περιέγραψαν ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας και ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Χρυσόστομο Λουκά. Τι «δείχνει» η ιστορική σεισμικότητα της περιοχής.


Ο κ. Μπουρνούς ανέφερε ότι δεν έχουν αναφερθεί στο κέντρο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου οποιεσδήποτε ζημιές, πόσο μάλλον κάποιος τραυματισμός. «Ήταν μικρής χρονικής διάρκειας ο σεισμός, εκτιμώ ότι οι κατασκευές δε δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Χρειάζεται να ρίξουμε τους τόνους» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Νωρίτερα, λίγα μόλις λεπτά μετά τον σεισμό, Στο Κόκκινο μίλησε και ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ). Και αυτός ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και μάλιστα υπογράμμισε ότι η υφιστάμενη εικόνα των ρηγμάτων στην περιοχή δεν δείχνει ότι υπάρχει δυνατότητα να δώσουν μεγαλύτερο σεισμό, με κάθε επιφύλαξη. Ακόμη περισσότερο, το ίδιο δείχνει και η ιστορική σεισμικότητα της περιοχής, που είναι μικρή.

Υπογράμμισε εξάλλου ότι τα κτίρια της ευρύτερης περιοχής έχουν τα χαρακτηριστικά να αντέξουν πολύ μεγαλύτερες δονήσεις. Ο λόγος που έγινε αισθητός στην Αθήνα, ήταν ακριβώς επειδή το επίκεντρό του είναι κοντά στο Μαραθώνα και με μικρό εστιακό βάθος.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση των 4,3 μονάδων της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε λίγα λεπτά μετά τις έξι το απόγευμα της Πέμπτης, σε εστιακό βάθος 7 χλμ.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο