ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020

Ανάγκασαν τον τουρισμό να ανοίξει με ρίσκο και έκαναν τους επιχειρηματίες να χάσουν


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ανάγκασαν τον τουρισμό να ανοίξει με ρίσκο και έκαναν τους επιχειρηματίες να χάσουν

Η Ελλάδα άνοιξε τον τουρισμό της χωρίς να προστατευθεί ούτε υγειονομικά ούτε ως brand ασφαλούς προορισμού από covid-19, οι επιχειρηματίες που τόλμησαν να ανοίξουν είδαν την ήδη «μισή» σεζόν να τελειώνει απότομα πριν βγάλουν το κόστος, ενώ οι εποχικοί εργαζόμενοι του τουρισμού αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης αλλά και δυνατότητας να επαναπροσληφθούν το 2021, τόνισε ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός Στο Κόκκινο και τον Χρυσόστομο Λουκά.


Ουσιαστικά βοήθεια στους εποχικά εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό δεν υπήρξε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είπε ο κ. Σαντορινιός. Η λογική με την οποία ανοίξαμε τα σύνορα χωρίς να αξιοποιήσουμε το brand που είχε η Ελλάδα, της ασφαλούς χώρας, χωρίς να το εκμεταλλευτούμε με την προσθήκη ενός τεστ 72 ωρών που θα διασφάλιζε και την χώρα υγειονομικά και θα την καθιστούσε ασφαλή προορρισμό, οδήγησε στις αρχές Αυγούστου με διαδοχικές αλλαγές πολιτικής υποδοχής τουριστών να κλείσουν πάρα πολλοί προορισμοί, παραδοσιακές τουριστικές αγορές για την Ελλάδα, είπε ο κ. Σαντορινιός.

Οι ξενοδόχοι και οι επαγγελματίες του τουρισμού αυτό λένε, ότι αν είχαμε κρατήσει το υγειονομικό προφίλ της χώρας ισχυρά ασφαλές, ο τουρισμός μας θα είχε επεκταθεί περισσότερο, θα υπήρχε επέκταση της τουριστικής περιόδου, επειδή δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα που βλέπουμε σήμερα. Πολλές επιχειρήσεις που τόλμησαν να ανοίξουν, τόνισε, λειτούργησαν για μικρό διάστημα, δεν κατάφεραν καν να βγάλουν το κόστος.

Την ίδια ώρα, περίπου 70% των εποχικά εργαζόμενων στον τουρισμό δεν κατάφεραν να βρουν δουλειά, συνέχισε ο κ. Σαντορινιός. Ένα επίδομα 534 ευρώ μηνιαίως δεν μπορεί να καλύψει έναν οικογενειακό προϋπολογισμό, τίθεται μεγάλο ζήτημα για το πώς θα σταθούν αυτοί οι άνθρωποι τον Χειμώνα. Και ακόμη και αυτό το επίδομα σε κάποιες περιπτώσεις έχει καθυστερήσει πολύ ή και έχει δοθεί λειψό. Και επίσης, ειδικά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι εποχικοί, θα έχουν επίδομα ανεργίας τον Χειμώνα; Θα επαναπροσληφθούν την επόμενη τουριστική σεζόν; Τίθενται πολύ σοβαρά ζητήματα για το εργασιακό τους μέλλον.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο