ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020

Οι νέες ταινίες: Μέτρια εβδομάδα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Οι νέες ταινίες: Μέτρια εβδομάδα

Κριτική- παρουσίαση: Στράτος Κερσανίδης- Χωρίς τη μεγάλη ταινία, με εξαίρεση φυσικά την επανέκδοση της ταινίας «Σαμπρίνα», του Μπίλι Γουάιλντερ, παραγωγής 1954, υποδεχόμαστε την πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.


Έτσι οι σινεφίλ έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στις κωμωδίες, «Η τέχνη της ενηλικίωσης», του Τζαντ Άπατοου, και «Φάντασμα με γόβες», του Έτουαρνγ Χολ, την ταινία επιστημονικής φαντασίας, «Οι νέοι μεταλλαγμένοι», του Τζος Μπουν και την αισθηματική «»After 2: Μετά τη σύγκρουση», του Ρότζερ Καμπλ.

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗΣ
THE KING OF STATEN ISLAND
Σκηνοθεσία: Τζαντ Άπατοου
Πρωταγωνιστούν: Πιτ Ντέιβιντσον, Μαρίζα Τομέι, Μπελ Πάουλι, Ρίκι Βελέζ, Λου Γουίλσον, Μοντ Άπατοου, Στιβ Μπουσέμι

Ο νεαρός Σκοτ ζει στο υπόγειο του πατριού του σπιτιού, προσπαθώντας να ξεπεράσει το θάνατο του πατέρα του ο οποίος ήταν πυροσβέστης και χάθηκε πάνω στο καθήκον. Η μητέρα του τον βλέπει να περνά τον καιρό του ως αργόσχολος αρνούμενος πεισματικά να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν σε έναν ανήλικα. Το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να γίνει χαράκτης τατουάζ κάτι που αποτελεί και το άλλοθί του για την παντελή απραξία του.
Σε αντίθεση με το γιο της, η μητέρα του έχει αποφασίσει να συνεχίσει τη ζωή της και έτσι θα ερωτευτεί έναν νεότερό της πυροσβέστη. Το γεγονός αυτό θα θορυβήσει τον Σκοτ ο οποίος νιώθει πως ο νεκρός πατέρας του θα αντικατασταθεί από κάποιον άλλον. Έτσι η ζωή του αρχίζει να αλλάζει καθώς θα αναγκαστεί να κινητοποιηθεί και επιτέλους να ενηλικιωθεί!

ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΜΕ ΓΟΒΕΣ
BLITHE SPIRIT
Σκηνοθεσία: Έντουαρντ Χολ
Πρωταγωνιστούν: Τζούντι Ντεντς, Άιλα Φίσερ, Νταν Στίβενς, Λέσλι Μαν

Ένας συγγραφέας, ο οποίος έχει πρόβλημα με την έμπνευσή του, αποφασίζει να απευθυνθεί σε μία πνευματίστρια. Εκείνη όμως, στην προσπάθειά της να τον βοηθήσει να ξαναβρεί την έμπνευσή του, καλεί κατά λάθος το πνεύμα της νεκρής πρώτης συζύγου του. Η κατάσταση αρχίζει να περιπλέκεται καθώς η εν ζωή σύζυγός του θα εμπλακεί σε ένα παράδοξο ερωτικό τρίγωνο που οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ
THE NEW MUTANTS
Σκηνοθεσία: Τζος Μπουν
Πρωταγωνιστούν: Άνια Τέιλορ Τζόι, Μέισι Γουίλιαμς, Άλις Μπράγκα, Τσάρλι Χίτον, Μπλου Χαντ, Χένρι Ζάγκα

Τέσσερις νεαροί μεταλλαγμένοι, η Ράνε, η Ιλιάνα, ο Σαμ και ο Ρομπέρτο, βρίσκονται υπό ψυχιατρική παρακολούθηση σε ένα απομονωμένο νοσοκομείο. Η δρ. Σεσίλια Ρέγες η οποία έχει αναλάβει την παρακολούθησή τους, προσπαθεί να τους μάθει να χειρίζονται και να ελέγχουν τις ξεχωριστές δυνάμεις τους. Διαφορετικά μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι για τους εαυτούς τους αλλά και για τους άλλους. Όταν όμως φτάνει στο νοσοκομείο ο Ντάνι, και ενώνεται με την υπόλοιπη ομάδα, αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα παράξενα περιστατικά. Διάφορες παραισθήσεις θα αρχίσουν να βασανίζουν τους ασθενείς καθώς αρχίζουν να μην μπορούν να διαχειριστούν τις νέες τους ικανότητες. Την ίδια ώρα, και ενώ προσπαθούν να επιβιώσουν, δοκιμάζονται οι αντοχές τους αλλά και η φιλία τους.

AFTER 2: ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
AFTER WE COLLIDED
Σκηνοθεσία: Ρότζερ Καμπλ
Πρωταγωνιστούν: Ντίλαν Σπράους, Χίρο Φάινς Τίφιν, Σέλμα Μπλερ, Τζόζεφιν Λάνγκφορντ, Τσάρλι Γουέμπερ, Κάντις Κινγκ, Σέιν Πολ Μακγκί, Λουίζ Λόμπαρντ

Η Τέσα ερωτεύτηκε βαθιά τον Χάρντιν, εκείνος όμως την απογοήτευσε. Η Τέσα αναρωτιέται ποιος στα αλήθεια είναι ο Χάρντιν και αν τον γνώρισε ποτέ πραγματικά. Δεν μπορεί να τον ξεχάσει αλλά πρέπει κάτι να κάνει. Έτσι αφοσιώνεται στις σπουδές της και αρχίζει να κάνει πρακτική σε έναν εκδοτικό οίκο, κάτι που πάντα ονειρευόταν. Εκτός αυτού εκεί εργάζεται ο Τρέβορ, ένας όμορφος νέος ο οποίος αρχίζει να φλερτάρει την Τέσα. Κατά τα φαινόμενα ο Τρέβορ είναι ακριβώς ο άνδρας ο οποίος της ταιριάζει. Την ίδια ώρα όμως, ο αλλοπρόσαλλος Χάρντιν έχει μετανιώσει που εγκατέλειψε την Τέσα και θεωρεί πως έκανε ένα τεράστιο λάθος. Το λάθος αυτό θέλει να διορθώσει αλλά για να το κάνει πρέπει να ξεπεράσει διάφορα εμπόδια και πάνω απ’ όλα τον ίδιο του τον εαυτό. Η ώρα της σύγκρουης έρχεται και μετά από αυτήν η ζωή θα είναι διαφορετική για όλους.

ΣΑΜΠΡΙΝΑ
SABRINA
Σκηνοθεσία: Μπίλι Γουάιλντερ
Πρωταγωνιστούν: Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Γουίλιαμ Χόλντεν, Όντρεϊ Χέμπορν

Ο Λάινους και ο Ντέιβιντ Λάραμπι κληρονομούν την τεράστια περιουσία του πατέρα τους. Και ενώ ο Λάινους φέρεται με ωριμότητα και αναλαμβάνει με αφοσίωση τις οικογενειακές επιχειρήσεις, ο Ντέιβιντ το ρίχνει στη διασκέδαση, δηλαδή στις γυναίκες και τα γρήγορα αυτοκίνητα. Μία από τις γυναίκες ερωτεύτηκαν τον Ντέιβιντ είναι και η Σαμπρίνα Φορτσάιλντ, κόρη του σοφέρ της οικογένειας Λάραμπι. Τρελά ερωτευμένη αλλά και απογοητευμένη από τον Ντέιβιντ κάνει απόπειρα αυτοκτονίας αλλά την τελευταία στιγμή, ο Λάινους της σώζει τη ζωή. Μετά από αυτά, ο πατέρας της την στέλνει για δυο χρόνια στο Παρίσι για σπουδές. Όταν θα επιστέψει πανέμορφη, φινετσάτη και μορφωμένη, ο Ντέιβιντ εντυπωσιάζεται. Αυτή τη φορά όμως υπάρχει και ο Λάινους, ο οποίος αρχίζει να τη φλερτάρει.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο