ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020

Με πλήρη εξαθλίωση απειλούνται οι συμβασιούχοι της κοινωφελούς στην Πάτρα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Με πλήρη εξαθλίωση απειλούνται οι συμβασιούχοι της κοινωφελούς στην Πάτρα

Για τον αγώνα που κάνουν οι 400 και πλέον συμβασιούχοι κοινωφελούς εργασίας του Δήμου Πατρέων να παραμείνουν στις θέσεις τους ή τουλάχιστον να μπορέσουν να κατοχυρώσουν το δικαίωμα να μπουν στο ταμείο ανεργίας, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» η συμβασιούχος Νατάσα Μπελεζάκη.


Όπως εξήγησε οι οικογένειές τους απειλούνται με εξαθλίωση.

«Είμαστε 400 και πλέον οικογένειες εδώ στην Πάτρα που απειλούνται με πλήρη εξαθλίωση. Αυτό θα συμβεί καθώς φεύγοντας από την εργασία μας, το 75% από εμάς, δεν θα καταφέρουμε ούτε στο ταμείο ανεργίας να μπούμε. Ειδικά, εν μέσω κορωνοϊού, αυτό θα είναι καταστροφικό για αυτές τις οικογένειες.

Βρεθήκαμε σε αυτόν τον δικαστικό αγώνα καθώς υπήρξε ομόφωνα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Δεκέμβριο που μιλούσε για την παγιότητα των θέσεών μας, ότι δηλαδή καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επίσης ο Δήμαρχός μας, εξέφρασε στο παρελθόν την αναγκαιότητα κάλυψης των θέσεων αυτών λέγοντας ότι είμαστε απαραίτητοι.

Μέσω αυτής της διαδικασίας κινηθήκαμε νομικά όμως τελικά το αποτέλεσμα δεν ήταν να στηριχθούμε από το Δήμο με αποτέλεσμα να βρεθούμε μετέωροι και την πόρτα της εξόδου ανοικτή πλέον ξεκάθαρα για όλους εμάς που έχουμε παλέψει όλο αυτόν καιρό», υποστήριξε.

Όπως εξήγησε επιθυμία τους αποτελεί να έχουν την αντιμετώπιση μιας προηγούμενης ομάδας συμβασιούχων η οποία κατάφερε να πάρει παράταση και διεκδικεί ακόμα και την νομιμοποίησή της.

«Υπήρξε και μια διαφοροποίηση καθώς υπάρχει άλλη μια ομάδα 289 ανθρώπων της κοινωφελούς, που συνεχίζουν κι εργάζονται μέσω της διαχρονικής στήριξης του Δημάρχου. Εμείς βασιζόμενοι σε αυτή την κατάσταση, διεκδικήσαμε το αυτονόητο, να μείνουμε κι εμείς στις θέσεις μας.

Ο Δήμος, παρότι αρχικώς εξέφρασε την επιθυμία να μας κρατήσει μέσω της δικαστικής στήριξης, στην συνέχεια νομίζω πως, λόγω οικονομικών θεμάτων που ίσως αντιμετωπίζει, δεν μπόρεσε να βοηθήσει, τουλάχιστον στον βαθμό που θα ήθελαν», επισήμανε η κυρία Μπελεζάκη.

Μιλώντας για το γεγονός ότι γνώριζαν εξ’ αρχής πως η σύμβασή τους είχε συγκεκριμένη διάρκεια η κυρία Μπελεζάκη σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σαφώς η σύμβαση έληγε στους 8 μήνες όμως δεν μπορεί να υπάρχει η διαφοροποίηση μεταξύ των ανθρώπων καθότι το προηγούμενο πρόγραμμα εξακολουθεί να εργάζεται και ίσως αργότερα να καταφέρει και μια μονιμοποίηση. Εμείς ζητάμε την ίδια αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους εργαζομένους που είναι παρατασιούχοι και ζητούν να επιβιώσουν.

Έχουμε οργανώσει πολλές μάχες, έχουμε ζητήσει στήριξη από την κεντρική εξουσία, καθώς ο Δήμαρχος με επιστολές του ζητούσε χρηματοδότηση και βοήθεια για να μας κρατήσει. Κι εμείς πήγαμε στην Αθήνα.

Απόψε στις 19:30 στην πλ. Γεωργίου καλούμε όλο τον πατραϊκό λαό και τις παρατάξεις να μας στηρίξουν γιατί εάν τελικά φύγουμε από τις εργασίες μας και γυρίσουμε σπίτι μας, πολλοί άνθρωποι δεν θα έχουν ούτε τα προς το ζην για να επιβιώσουν».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο