ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020

«Αν αφήσαμε ένα στίγμα, αυτό οφείλεται κυρίως στο λόγο του Χρίστου»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Αν αφήσαμε ένα στίγμα, αυτό οφείλεται κυρίως στο λόγο του Χρίστου»

Η απώλεια του Χρίστου Χαραλαμπόπουλου, για την δημοσιογραφία, την λογοτεχνία, τον αθλητισμό, ενός ανθρώπου Αριστερού και επαναστάτη στην πράξη, αδούλωτου στην ψυχή και το πνεύμα. Ο Γιώργος Χελάκης, επί δεκαετίες συνοδοιπόρος του Χρίστου Χαραλαμπόπουλου στη δημοσιογραφία και όχι μόνο, μιλάει Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.


Ο Γιώργος Χελάκης, αρχικά συμφοιτητής και στη συνέχεια συνάδελφος του Χρίστου Χαραλαμπόπουλου σε κοινή πορεία αρχικά από 1988 και το Δεύτερο Διαδημοτικό Ραδιόφωνο, στη συνέχεια με την ίδρυση του ΣΠΟΡ FM το 1996 μαζί με μία σειρά άλλων συναδέλφων, περιέγραψε πως μαζί ήταν «μία παρέα που την λέγαμε "αλλόκοτη" αλλά ήταν μία παρέα ανθρώπων που όλα τους τα ενδιαφέροντα δεν συνέκλιναν προς τον αθλητισμό με αυτή την μορφή που έχουμε γνωρίσει. Αν αφήσαμε ένα στίγμα που μνημονεύεται ως τώρα, αυτό οφείλεται κυρίως στο λόγο του Χρίστου».

Ο ίδιος τόνισε την καθοριστική σημασία της συντρόφου του στην μάχη που έδωσε με την σκλήρυνση κατά πλάκας, χωρίς να σταματάει μέχρι τέλους, να συνεχίζει την ζωή του με μεγάλη ψυχική δύναμη, παρακολουθώντας μεταξύ άλλων τα τελευταία χρόνια μαθήματα στο Πάντειο για ένα ακόμη πτυχίο. «Ας τον θυμούνται ως ένα πνεύμα που προσέφερε σε όλους μας ανάταση ... άνθρωπος αναλυτικός, ευφυέστατος, πάρα πολύ ευαίσθητος, με την δύναμη να καταλαβαίνει και να ξεκλειδώνει τις καρδιές των ανθρώπων».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο