ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020

Σημαντική η αντίδραση της κοινωνίας στην χυδαία σεξιστική δήλωση παίκτη του Big Brother


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Σημαντική η αντίδραση της κοινωνίας στην χυδαία σεξιστική δήλωση παίκτη του Big Brother

Στην αντίδραση της κοινωνίας στην χυδαία σεξιστική δήλωση πρώην παίκτη του τηλεοπτικού σόου «Big Brother» στάθηκε μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4» η καθηγήτρια και πρόεδρος της επιτροπής ισότητας των φύλων του ΑΠΘ, Δήμητρα Κογκίδου.


Όπως ανέφερε εισαγωγικά η κ. Κογκίδου μιλώντας στην εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» και την Ευγενία Χατζηγεωργίου, «η παραγωγή του παιχνιδιού ποντάρει πάρα πολύ στην ένταση, είναι στρατηγική επιλογή να πάρει διάφορες κατηγορίες ανθρώπων και να τους ρίξει στην αρένα της τηλεθέασης».

Σημείωσε επίσης ότι «δεν μου προκαλεί έκπληξη, δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, συμβαίνει γύρω μας καθημερινά. Οι τοξικές αρρενωπότητες που αντιμετωπίζουν τις γυναίκες σαν σεξουαλικά αντικείμενα, θεωρούν ότι είναι προνόμιο τους να εκφράσουν την αντρική σεξουαλική βία σαν κάτι το φυσιολογικό και η γυναίκα να υποταχτεί». «Υπάρχουν και άνθρωποι γύρω μας όπως και στο παιχνίδι, που ενώ τα έλεγε αυτός όλα αυτά, ήταν τα δύο άλλα άτομα που στέκονταν και τον ακούγανε. Και στην κοινωνία υπάρχουν και αυτοί που ανέχονται όλα αυτά τα σχόλια, κάνουν πλακίτσα, ή επικροτούν ή και σιωπούν» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η κ. Κογκίδου.

Παράλληλα, η πρόεδρος της επιτροπής ισότητας των φύλων του ΑΠΘ δήλωσε ότι «αυτό το οποίο μου έκανε θετική εντύπωση ήταν όλη αυτή η αντίδραση που υπήρξε από την πλευρά της κοινωνίας. Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που αντιτάσσεται στην κουλτούρα του βιασμού και δεν την ανέχεται και αντιδρά». «Αυτή η χυδαία σεξιστική δήλωση ενός επίδοξου βιαστή ξεχείλισε το ποτήρι και έφερε όλη αυτή την οργή. Πρόκειται για ρητορική μίσους και προτροπή στο έγκλημα του βιασμού. Αυτές οι συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές» τόνισε στη συνέχεια.

«Αν δεν υπήρχε κατακραυγή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις οργανώσεις και τα κόμματα, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση Πέτσα, αν δεν απέσυραν οι χορηγοί, θεωρώ ότι δεν θα υπήρξε η εξέλιξη να φύγει ο παίκτης από το σπίτι» εκτίμησε η κ. Κογκίδου.

Σχετικά με την ανακοίνωση του ΕΣΡ και την δημόσια συζήτηση για το αν έπρεπε να έχει υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα η κ. Κογκίδου ανέφερε ότι «τα αντανακλαστικά της Πολιτείας με όλους τους θεσμούς στα ζητήματα της έμφυλης βίας δεν είναι καθόλου άμεσα. Πάρα πολύ συχνά αποσιωπούνται ή δεν θεωρούνται σημαντικά τα ζητήματα αυτά γιατί έχουν κανονικοποιηθεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό».

«Το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Η ευθύνη είναι σε όλους μας, γιατί η κουλτούρα του βιασμού είναι τμήμα πια της έμφυλης κοινωνικοποίησης μας» δήλωσε καταληκτικά η κ. Δήμητρα Κογκίδου.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο