ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020

«Εκείνη την μέρα είπα δεν μπορώ άλλο, πρέπει να απαντήσω»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Εκείνη την μέρα είπα δεν μπορώ άλλο, πρέπει να απαντήσω»

Ο ίδιος αστυνομικός που ξεκίνησε και παρακίνησε και άλλους να με χλευάσουν, ο ίδιος που πήγε σε τρίτο που ήταν μάρτυρας να πει «έχουμε κάνει πολύ χειρότερα στα Εξάρχεια», ήταν και αυτός που μου έκανε μήνυση για εξύβριση και απειλή, για να με πάνε αυτόφωρο. Ο Γιάννης Γκιώνης αφηγείται πώς αντέδρασε για όσα ζει καθημερινά ο ίδιος και πάρα πολλοί ακόμη στα Εξάρχεια, Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.


Τα Εξάρχεια για μένα είναι και στέκι και ζωή και έχω μείνει εκεί ένα διάστημα, είναι μία καθημερινότητα. Περνάω από εκεί κάθε μέρα. Και κάθε μέρα αντιμετωπίζω προβλήματα τέτοιου τύπου, να με χλευάζουν, να περνώ και να χτυπάνε με τα γκλομπ τα τζάμια του οχήματος για να τους δω και να τους ακούσω...

Εκείνη την μέρα είπα δεν μπορώ άλλο, πρέπει να απαντήσω. Και τους απηύθυνα τον λόγο. Ήταν ένα απλό περιστατικό που θα μπορούσε να έχει λήξει χωρίς βία ή τίποτε άλλο. Να πάρω τα ονόματά τους και να κινηθώ νομικά, για αυτό που βίωνα εκείνη την στιγμή. Και αυτός ήταν ο λόγος της σύλληψής μου.

Ζήτησα το δικαίωμά μου να περπατάω ελεύθερος, τους είπα ότι ξέρω τα δικαιώματά μου ως πολίτης και θέλω να κινηθώ νομικά. Και αυτή ήταν η αιτία να με συλλάβουν. Διατάχθηκε από τον επικεφαλής της διμοιρίας ο σωματικός μου έλεγχος και διέταξαν την προσαγωγή μου. Πήγα επιτόπου αυτόφωρο, με κατηγορίες για εξύβριση και απειλή. Ο κ. Γκιώνης τόνισε την σημασία της παρουσίας τρίτου μάρτυρα στο σημείο, που έτυχε μάλιστα να είναι δικηγόρος.

Ο αστυνομικός που έκανε την μήνυση για να πάω αυτόφωρο, συνέχισε ο κ. Γκιώνης, ήταν αυτός που ξεκίνησε, που έλεγε στους υπόλοιπους «δείτε τον πώς περνάει, πώς είναι ντυμένος», ήταν μετά αυτός που έφυγε να μιλήσει με τον μάρτυρα και να του πει «μην αγχώνεστε, δεν έπαθε κάτι, έχουμε κάνει πολύ χειρότερα στα Εξάρχεια».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο