ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

«Η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει τη βρώμικη δουλειά στο προσφυγικό»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει τη βρώμικη δουλειά στο προσφυγικό»

Για την μεγάλη πυρκαγιά στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόρια και την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι χιλιάδες πρόσφυγες που διαβιούσαν εκεί μίλησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο ομότιμος καθηγητής της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, Γιώργος Τσιάκαλος.


Μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στο καταυλισμό ο κ. Τσιάκαλος αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα των γερμανικών ΜΜΕ που κάνουν λόγο για μια «καταστροφή με προηγούμενη ανακοίνωση». «Ακριβώς πριν από έναν χρόνο είχαμε μια πυρκαγιά που κάηκε μια μητέρα με το μωράκι της. Το πρώτο που είχε ειπωθεί ήταν ότι τη φωτιά βάλανε πρόσφυγες, και στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι οφείλονταν σε βραχυκύκλωμα του ηλεκτρικού ρεύματος» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι ο προσφυγικός πληθυσμός της Μόρια από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα δεν μπορούσε να βγει από τον καταυλισμό ούτε για να συναντήσουν τους δικηγόρους τους.

Σχολιάζοντας τις ακροδεξιές φωνές που καταγράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Τσιάκαλος διαπίστωσε ότι «δημιουργείται μια κατάσταση απανθρωπιάς» όπου «η απανθρωπιά και η βαρβαρότητα χαρακτηρίζουν από κάποιο σημείο και μετά τη συμπεριφορά ανθρώπων απέναντι σε όλους τους συνανθρώπους τους».

«Ήταν πολιτική απόφαση να βρίσκονται 13.000 άνθρωποι στη Μόρια, όπως επίσης και η απόφαση να δημιουργηθούν τρία κλειστά κέντρα κράτησης. Απόφαση που λέει ότι εκεί θα υποφέρουν, θα καίγονται και θα πεθαίνουν» τόνισε μιλώντας για την στάση και τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης. Παράλληλα δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση καλύπτει τις επαναπροωθήσεις».

«Η Ελλάδα είναι η χώρα που αποδέχθηκε να κάνει τη βρώμικη δουλειά, δηλαδή να καταστρατηγεί όλες τις διεθνείς συνθήκες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μιλούμε πια για κάποια πράγματα με οργή, αλλά ταυτόχρονα και με τρομερή λύπη που φέρνει δάκρυα στα μάτια. Και αυτό είναι το τραγικό, όταν φτάνει και σε εμάς ακόμη που μάθαμε τόσα πολλά να κάνουμε, να βλέπουμε ότι δεν μπορεί παρά μονάχα κλαίγοντας να μπορέσουμε συνέλθουμε για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε», δήλωσε καταληκτικά ο ομότιμος καθηγητής της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, Γιώργος Τσιάκαλος.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο