ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Β. Ζιάγκος: «Πρέπει να ξυπνήσουμε, επιτέλους να αντιδράσουμε στον εξευτελισμό»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Β. Ζιάγκος: «Πρέπει να ξυπνήσουμε, επιτέλους να αντιδράσουμε στον εξευτελισμό»

Ο προπονητής του Ρεθύμνου, Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε Στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» με την Αλέκα Ζουμή και αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του μπάσκετ. Εκανε λόγω για τοξικότητα στην οποία θα πρέπει να αντιδράσουν οι πάντες, ενώ μίλησε και για τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκε το Ρέθυμνο από το… πουθενά να παλεύει για την σωτηρία του στην επεισοδιακή 26η αγωνιστική.


Αναφορικά με την ομάδα του το Ρέθυμνο, τόνισε αρχικά: «Το Ρέθυμνο είναι ένα από τα ευχάριστα θέματα της επικαιρότητας και μια σταθερή αξία στο μπασκετικό περιβάλλον που παρακμάζει, έχει κάποιες σταθερές, μια συμπαγής διοίκηση, μια ομάδα που δεν χρωστάει πουθενά, στηρίζεται και έχει έντονη αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία, κάνει διάφορες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και αγωνιστικά ζοριστήκαμε αρκετά φέτος αλλά πήγαν τελικά όλα καλά.

Για την επεισοδιακή 26η αγωνιστική:

«Εμείς όλα τα μέλη της αποστολής βιώσαμε στην πράξη τη φράση που λέμε δεν γίνεται να πατήσουμε ένα κουμπί και να αλλάξουμε διάθεση ή ψυχολογία. Αυτό κληθήκαμε να κάνουμε, οι περισσότεροι από μας και εγώ σίγουρα για πρώτη φορά στην αθλητική μου διαδρομή, έπρεπε μπαίνοντας στο λεωφορείο από το ξενοδοχείο στο Αλεξάνδρειο και ενώ η ομάδα είχε μια συγκεκριμένη ψυχολογία καθώς κατά 99.99% είχε επιτελέσει το έργο της, είχε πετύχει την παραμονή, μπαίνοντας στο πούλμαν δεχτήκαμε το τηλεφώνημα που μας ενημέρωνε ότι ο ΠΑΟ δεν θα κατέβει να αγωνιστεί και η Κύμη θα πάρει τη νίκη στα χαρτιά. Και πως αν δεν κερδίσουμε το παιχνίδι θα πέσουμε κατηγορία. Ηταν μια πρωτόγνωρη συνθήκη για όλους μας, έπρεπε να βρούμε τον τρόπο σε ένα δεκάλεπτο με τα παιδιά στα αποδυτήρια να τους προσαρμόσουμε σε μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα και μια εντελώς διαφορετική πνευματική συνθήκη από αυτή που ήταν η ομάδα την τελευταία εβδομάδα. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν 100% είναι αξιοθαύμαστοι όλοι γι αυτή την αλλαγή ψυχολογίας».  

Για την κόντρα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και πως αυτή θα επηρεάσει το ελληνικό μπάσκετ:

«Είναι από θλιβερό μέχρι εξοργιστικό το ότι το αντιμετωπίζουμε τελείως επιδερμικά, εντελώς καφενειακά, γελάμε με τις αναρτήσεις των προέδρων αλλά τα πράγματα δεν περιορίζονται εκεί, τα πράγματα είναι περίπλοκα και οι αρνητικές επιπτώσεις από όλη αυτή την κόντρα – που προσωπικά θεωρώ πως είναι κόντρα σε προσωπικό επίπεδο – έχει πολλές συνέπειας σε διαφορετικά επίπεδα: Καταρχάς καταστρέφουμε την βαριά αθλητική βιομηχανία της χώρας και το καλύτερο εξαγώγιμο προϊόν που είναι το μπάσκετ. Χρόνια τώρα η χώρα εξάγει και αθλητές και προπονητές και διαιτητές. Θα έπρεπε το μπάσκετ να είναι η βιτρίνα της βαριάς αθλητικής βιομηχανίας, την καταστρέφουμε. Ευτελίζουμε την αθλητική ζωή της χώρας, περίεργες αναρτήσεις, περίεργες φωτογραφίες, κανείς δεν έχει κληθεί σε απολογία με όλον αυτόν τον εξευτελισμό που βιώνουμε και εμείς  και τα παιδιά μας ως αναγνώστες σάιτ, ως άνθρωποι του αθλητισμού αλλά κανείς δεν έχει απολογηθεί γι αυτό. Σφυρίζουμε αδιάφορα, αυτή είναι η πραγματικότητα…

Πλήττουμε την αξιοπιστία και την σοβαρότητα της ελληνικής μπασκετικής αγοράς με αποτέλεσμα και κάποιοι επενδυτές που αύριο θα ζητήσουμε τα χρήματά τους για να επιβιώσουν οι ομάδες και να χουμε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα δεν θα ασχοληθούν σοβαρά με το προϊόν που λέγεται ελληνικό μπάσκετ, αλλά και σοβαροί αθλητές επαγγελματίες που σέβονται τον εαυτό τους δεν θα ‘ρθουν σε μία λίγκα που δεν θα ξέρουν αν θα αγωνιστούν, αν θα κατέβει η αντίπαλη ομάδα και αν ο διαιτητής θα είναι παράγοντας παιχνιδιού ή όχι, γι αυτά συζητάμε…

Ένα ακόμη πιο σοβαρό κομμάτι: Διώχνουμε από το μπάσκετ μια υγιή μερίδα φιλάθλων, προσωπικά έχω φίλους που έχουν οικογενειακά εισιτήρια διαρκείας σε Ολυμπιακό και ΠΑΟ και μου λένε πως δεν θα ξαναπατήσουν στο γήπεδο. Και ένα τελευταίο κομμάτι επίσης πάρα πολύ σημαντικό, τα καθίσματα των υγιών  φιλάθλων που θα αδειάσουν θα γεμίσουν με ακραιφνείς χούλιγκανς, γιατί αυτή την στιγμή αυτό κάνουμε, με την κόντρα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, δίνουμε χώρο και ευνοούμε την καλλιέργεια και την δημιουργία τυφλών οπαδών. Μέχρι πρόσφατα είχαμε να καυχιόμαστε ότι τουλάχιστον δεν ήμασταν ποδόσφαιρο… Εχουμε… ποδοσφαιροποιηθεί σε απόλυτο βαθμό. Αντίδραση και αντίσταση στην τοξικότητα, μας αφορά όλους και είμαστε συνυπεύθυνοι όλοι και εμείς και οι παίκτες που έχουμε την τάση να σωπαίνουμε για να μην στοχοποιηθούμε. Και μια μερίδα δημοσιογράφων που καλλιεργεί τον οπαδισμό. Το υφυπουργείο αθλητισμού δυστυχώς πετάει την μπάλα στην εξέδρα, η αντιπολίτευση έτσι κι αλλιώς σφυρίζει αδιάφορα είναι διακοσμητική δεν ασχολείται με αυτά τα πράγματα, άρα ποιος θα ασχοληθεί; Πρέπει να ξυπνήσουμε, επιτέλους να αντιδράσουμε δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, εμάς και τα παιδιά μας αφορά».

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο