ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

Για όσα πρέπει να γίνουν στην Αθήνα μίλησαν υποψήφιοι με την «Ανοιχτή Πόλη»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Για όσα πρέπει να γίνουν στην Αθήνα μίλησαν υποψήφιοι με την «Ανοιχτή Πόλη»

Για όσα πρέπει να γίνουν στην Αθήνα μίλησαν Στο Κόκκινο και στην εκπομπή του Στάθη Σχινά τρεις γυναίκες και ένας άνδρας, όλοι τους υποψήφιοι με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» και επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων τον Νάσο Ηλιόπουλο.


Η Αθηνά Φωθιαδάκη, πυρηνική γιατρός, κάτοικος Κολωνού, η Καλλιόπη Κακοκέφαλου, τελειόφοιτος Πολυτεχνείου, κάτοικος Σεπολίων, η Αθηνά Φαραζή, δικηγόρος κάτοικος Άνω Πατησίων καθώς και ο Κωστής Καρπόζηλος, καθηγητής Ιστορίας και επικεφαλής των ΑΣΚΙ μίλησαν για τις γειτονιές της Αθήνας που παρουσιάζουν εγκατάλειψη και πρέπει να ξαναζωντανέψουν.

Για παράδειγμα η παιδική χαρά στην κεντρική πλατεία του Κολωνού Πλατεία Πέτρουλα είναι κλειστή εδώ και 5 χρόνια. Ο ιστορικός αρχαιολογικός χώρος στην Ακαδημία Πλάτωνος είναι εγκαταλελειμμένος τα τελευταία χρόνια. Στα Σεπόλια επίσης παρόμοια εικόνα κάτι που δίνει τη δυνατότητα στη Χρυσή Αυγή να αλωνίζει και να κερδίζει έδαφος.

Οι υποψήφιες μίλησαν για το ξαναζωντάνεμα με την αξιοποίηση πολλών παλιών εγκαταλελειμμένων κτιρίων για κοινωνικές χρήσεις και για την ανάγκη να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί η Χρυσή Αυγή στις γειτονιές.

Για το Κέντρο της Αθήνας μίλησαν για την ανάγκη εκμετάλλευσης πολλών χώρων για δημιουργία πράσινου. Να παραμείνει το Πολυτεχνείο στο Κέντρο και για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τους τοξικοεξερτημένους με ειδικά κέντρο της πρωτεύουσας.                                                                                                                                                                                                             

Ο Κωστής Καρπόζηλος επισήμανε ότι πρέπει να αναδειχτεί η αόρατη κοινωνική ιστορία της Αθήνας. Να ζωντανέψουν παλιά ιστορικά κτίρια που σχετίζονται με την οικονομική και κοινωνική ιστορία της πόλης π.χ. το εργοστάσιο ΒΟΤΡΥΣ στο τέλος της Λιοσίων. Να αξιοποιηθεί το ιστορικό αρχείο του Δήμου Αθηναίων. Να καταγραφούν και να υπάρξει χάρτης ιστορικών διαδρομών στις οποίες αποτυπώνεται η κοινωνική και οικονομική ιστορία της πόλης ώστε να αξιοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς και το εκπαιδευτικό σύστημα.  

Ο κ. Καρπόζηλος τόνισε ότι κατεβαίνει ως υποψήφιος με την «Ανοιχτή Πόλη» για έναν επιπλέον λόγο, γιατί ο Νάσος Ηλιόπουλος είναι αυτό που λέμε «κόκκινος και ειδικός» δηλαδή και επιστήμονας αλλά και σταθερός στις αξίες της Αριστεράς.

                                                             




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο