ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

Χρ. Δουίτσης: Η Θεσσαλονίκη να μην γυρίσει πίσω, πρέπει να αποκτήσει προοδευτική δημαρχία


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Χρ. Δουίτσης: Η Θεσσαλονίκη να μην γυρίσει πίσω, πρέπει να αποκτήσει προοδευτική δημαρχία

Για το διακύβευμα των εκλογών στον δήμο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τις ευρωεκλογές μίλησε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4», την εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» και την Ευγενία Χατζηγεωργίου ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Κατερίνας Νοτοπούλου «Θεσσαλονίκη Μαζί», Χρήστος Δουίτσης.


«Η υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου είναι η μόνη υποψηφιότητα από τον προοδευτικό χώρο η οποία μπορεί να περάσει στη δεύτερη Κυριακή, άρα πρέπει να υποστηριχθεί από τον καθένα προκειμένου αυτό να ευοδωθεί και η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει προοδευτική δημαρχεία» εκτίμησε ο κ. Δουίτσης.

Σε σχέση με το διακύβευμα των εκλογών στον δήμο Θεσσαλονίκης ο κ. Δουίτσης τόνισε πως «η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να γυρίσει πίσω, δεν μπορεί να γυρίσει στην εποχή της διαφθοράς, των σκανδάλων, της κακομοιριάς, και της απραξίας».

«Η Θεσσαλονίκη αναζητά και διεκδικεί ρόλο, πρέπει να τον διεκδικήσει δυναμικά, αυτοδύναμα και αυτόνομα και όχι με τους συμπλεγματισμούς του παρελθόντος. Ο δικομματισμός ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν έκανε τίποτα για να γίνει η Θεσσαλονίκη μητρόπολη των Βαλκανίων» συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Όπως τόνισε ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, «στα 3,5-4 χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πράγματα στην πόλη που δεν έγιναν για δεκαετίες, και για αυτό πιστεύουμε ότι η υποψηφιότητα της κ. Νοτοπούλου μπορεί να υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα της πόλης και της περιοχής».

Παράλληλα, σχολιάζοντας το σκηνικό στον κεντρικό δήμο σχολίασε πως «οι βασικοί διεκδικητές από την δεξιά αποτελούν πολιτικό προσωπικό που βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης στο παρελθόν και δεν έχουν να επιδείξουν ιδιαίτερο έργο για τη Θεσσαλονίκη, εκπροσωπούν την απραξία». «Φορέσανε το κοστούμι του αυτοδιοικητικού, και κάνουν ότι ξεχνάνε το έγκλημα» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Διοικούσας Θεσσαλονίκης της ΝΔ σε σχέση με την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο λιμάνι της πόλης, σχολίασε πως «όταν δεν υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα και όταν δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση η μπάλα πετιέται στην εξέδρα». «Ζητήσαμε και πήραμε άδεια από τον δήμο, και με δική μας ευθύνη δεσμευτήκαμε ότι θα κατέβουν και κατέβηκαν τα πανό και οι αφίσες» σημείωσε.

Παράλληλα σχολίασε την αναφορά της ΝΔ Θεσσαλονίκης στο Μετρό της Θεσσαλονίκης τονίζοντας πως «πρόκειται περί θράσους η ΝΔ να κάνει λόγο για μουσαμάδες του Μετρό όταν από το 2006 έως το 2015-2016 τα έργα του Μετρό στη Θεσσαλονίκη είχαν υλοποιηθεί κατά 30% και σε τρία χρόνια ολοκληρώθηκαν κατά 90% και φτάνουμε να παραδώσουμε το Μετρό. Πρόκειται περί θράσους η ΝΔ να μιλάει για το Μετρό όταν ασχολείται με το Μετρό από το 1980 και το μόνο που έκανε ήταν να ανοίγει τρύπες στην πόλη».
Κληθείς να σχολιάσει τα ρατσιστικά δημοσιεύματα σε σχέση με την παρουσία Ρομά πολιτών στις εκδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δουίτσης δήλωσε πως «για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τιμή μας και καμάρι μας να έρχονται πολίτες στις συγκεντρώσεις μας πολίτες από οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα και κατηγορία. Δεν μπορώ να καταλάβω τις φωτογραφίες και τα δημοσιεύματα, είμαστε στο 2019 και υποτίθεται ότι είμαστε μια προοδευτική χώρα. Έρχονται υποβολιμαία από την ΝΔ να πούνε τι; Να μιλήσουν υποτιμητικά για τους Ρομά. Τους το χρεώνω, ας κρίνει ο κόσμος τις αντιλήψεις τους».

Σε σχέση με τις προεκλογικές εκστρατείες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ο Χρ. Δουίτσης εκτίμησε ότι «αυτό που δεν περπατάει στην κοινωνία δεν είναι τα στελέχη και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι αντιλήψεις και οι ιδέες της Νέας Δημοκρατίας. Έχουν δοκιμαστεί αυτές οι ιδέες και αντιλήψεις και ήταν καταστροφικές για την χώρα. Η κρίση ήταν κρίση του μοντέλου το οποίο υλοποιήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια στην χώρα και η κοινωνία το πλήρωσε ακριβά. Το αντιλαμβάνονται και για αυτό υπάρχει αυτός ο εκνευρισμός».

Παράλληλα ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε επίθεση στον «γαλάζιο» υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιώργο Ορφανό, με αφορμή πρόσφατη δήλωση του για την Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως είπε ο κ. Δουίτσης, «ξαφνικά ο κ. Ορφανός βγήκε από το παρασκήνιο στο οποίο κινούνταν και εγκάλεσε προσωπικά την κ. Νοτοπούλου για «παράδοση κομματιού της ελληνικής επικράτειας». Υιοθετεί δηλαδή μια χρυσαυγίτικη ατζέντα, έναν ακραία εθνικιστικό και μισαλλόδοξο λόγο και αυτό μαρτυρά τον εκνευρισμό. Από την άλλη μεριά ο κ. Ταχιάος ονειρεύεται να συντρίψει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η επιχειρηματολογία τους».

Τέλος, σε σχέση με την αντιμετώπιση της Συμφωνίας από τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας ο κ. Δουίτσης δήλωσε ότι «κάθε μέρα που περνάει η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια επωφελής Συμφωνία για την χώρα, είμαστε υπερήφανοι για την Συμφωνία και τα αποτελέσματα που φέρνει. Αφήνουμε τα ψεύδη, τις ιαχές και την μισαλλοδοξία σε αυτούς».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο