ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019

Κ. Ζέρβας: Η μόνη μου εξάρτηση είναι οι άνθρωποι της πόλης


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Ζέρβας: Η μόνη μου εξάρτηση είναι οι άνθρωποι της πόλης

Αιχμές εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη για τη στάση του στις δημοτικές εκλογές αλλά και εναντίον του Νίκου Ταχιάου άφησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα που έχει περάσει με μικρή διαφορά από τον τρίτο σε σειρά Γιάννη Ορφανό στον δεύτερο γύρο των εκλογών.


Μιλώντας χθες Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή του Απόστολου Λυκεσά ο επικεφαλής της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» τόνισε ότι «μου φαίνεται ενδιαφέρον ότι οι κεντροαριστεροί με αποκαλούν κεντροδεξιό και οι κεντροδεξιοί κεντροαριστερό και αυτό μάλλον δείχνει ότι κάπου βρίσκομαι στο κέντρο. Ήμουν πάντα στο χώρο του κέντρου αλλά δεν είχα κάποια κομματική ιδιότητα, στις εκλογές του 2015 είχα κατέβει σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ».

Αναφορικά με τη στάση του κ. Μπουτάρη απέναντι στους υποψήφιους δημάρχους δήλωσε συγκεκριμένα ότι «Ο κ. Μπουτάρης δεν ήρθε στο δικό μου εκλογικό κέντρο να πάρει ψηφοδέλτια ούτε μου είπε ότι θα με στηρίξει, όπως έκανε με τον Ν. Ταχιάο».

Σχετικά με τον Ν. Ταχιάο που υποστηρίζεται από την ΝΔ και βγήκε πρώτος σε ψήφους στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών τόνισε ότι «ο ίδιος είχε πει ότι ‘αν δεν του είχε τηλεφωνήσει ο Μητσοτάκης δεν θα ήταν υποψήφιος δήμαρχος’. Και άρα για την Θεσσαλονίκη και κυρίως για την επόμενη μέρα ας τα αφήσουμε πίσω αυτά. Πρέπει να ξέρουμε τι εξαρτήσεις έχει ο κάθε υποψήφιος. Εμένα η μόνη μου εξάρτηση είναι οι άνθρωποι της πόλης, η μόνη μου δέσμευση και χρέος απέναντι σε αυτή την αναμέτρηση. Ό,τι κάνω το κάνω με ίδιες δυνάμεις και πόρους και αποφάσισα να κατέβω καθαρά αυτοδιοικητικά. Στην παράταξη μου βρίσκονται άνθρωποι απ` όλο το δημοκρατικό φάσμα και δε ζήτησα ποτέ τις κομματικές τους ταυτότητες. Προέρχομαι από την κοινωνία των πολιτών και απευθύνομαι στην κοινωνία των πολιτών, ό,τι αυτό και αν σημαίνει».

Μιλώντας για την εμπειρία του στην διοίκηση Μπουτάρη τόνισε: «Το 2010 ξεκίνησα με την Πρωτοβουλία του Γ. Μπουτάρη που επέβαλε τότε στα κόμματα ένα αυτοδιοικητικό σχήμα και συμμετείχα τότε με αυτή τη λογική. Ένα κομμάτι είναι αυτή μου η γνώση για τα πράγματα, τους ανθρώπους και αυτά που πρέπει να γίνουν στην πόλη».

Ερωτηθείς να παραθέσει τους λόγους για τους οποίους καλεί τον κόσμο να τον ψηφίσει στον δεύτερο γύρο σημείωσε: «γιατί έχει έναν άνθρωπο που δεν έχει τα κομματικά κολλήματα και με τους συνεργάτες του μπορεί να δουλέψει για τα προβλήματα της πόλης την επόμενη μέρα. Ο κ. Ταχιάος προεκλογικά μας είχε αποκλείσει όλους, εκτός από τον κ. Βούγια. Θα πάει στην κάλπη και πρέπει να τοποθετηθεί για να προσελκύσει οποιονδήποτε άλλο εκτός από τον κομματικό του χώρο.  Δεν περιμένω το βράδυ των εκλογών τηλεφώνημα από κανέναν πολιτικό αρχηγό όπως και δεν θα το περιμένω στα χρόνια που θα διαρκέσει η θητεία μου» πρόσθεσε.

Δεν απέκλεισε τη συνεργασία με την κα Νοτοπούλου τονίζοντας ότι «δεν αποκλείω τη συνεργασία με κανέναν. Η ιστορία με τον Κλεισθένη είναι πρωτόγνωρη, εγώ θα κάνω κάλεσμα προς όλους με βάση την ατζέντα και πράγματα που μπορούν να γίνουν στο δήμο με κάποιους υποψήφιους ακόμη και του Ταχιάου έχουμε κοινές θέσεις» Ο κ. Ζέρβας δήλωσε ακόμη πως «υπάρχουν και δημοτικοί σύμβουλοι και τώρα υποψήφιοι με τον κ. Ταχιάο που έχουν διαφορετική άποψη για το θέμα των συμβασιούχων. Mε το θέμα των συμβασιούχων είχα έρθει σε σύγκρουση με τον κ. Μπουτάρη ενώ με τον Τρ. Μηταφίδη είχαμε δώσει από κοινού αγώνα».

«Το θέμα των συμβασιούχων ήταν αυτό που με είχε φέρει σε αντίθεση με τον κ. Μπουτάρη και από τη δεύτερη εκλογή του κράτησε άλλη στάση σε αυτό το θέμα. Ο κ. Ταχιάος θέλει να συνεχίσει αυτήν την πολιτική στο θέμα αυτό» διευκρίνισε.

 «Το θέμα στην πόλη είναι να γίνονται πράγματα που προωθούν την πόλη και με πολύ έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη στην οποία θέλω να δώσω βάρος. Η διοίκηση Μπουτάρη μέχρι το 2014 ήταν μία επιτυχής διοίκηση, στη συνέχεια δεν έκανε αυτά που μπορούσε να κάνει. Η ιστορία θα κάνει την αποτίμηση της συνολικής προσφοράς του. Στην πρώτη φάση της διοίκησης ήμουν μέρος της διαδικασίας και πολλές θέσεις τις κρατάω στη δικιά μου ατζέντα» κατέληξε.

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο