ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019

Κ. Αλεξίου: Για πολιτικούς σκοπούς επανέρχεται ο Βοτανικός-Πλήρες πρόγραμμα για αθλητισμό


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Αλεξίου: Για πολιτικούς σκοπούς επανέρχεται ο Βοτανικός-Πλήρες πρόγραμμα για αθλητισμό

Το ενδεχόμενο δημιουργίας γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό ήρθε στο προσκήνιο μέσα από τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Στο Κόκκινο και στην εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» φιλοξενήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανοιχτής Πόλης» Κώστας Αλεξίου, ο οποίος σχολίασε το θέμα που επανήλθε στην επικαιρότητα. Παράλληλα, μίλησε για το πρόγραμμα σχετικά με τον αθλητισμό της «Ανοιχτής Πόλης», τις προτεραιότητες της παράταξης της οποίας ηγείται ο Νάσος Ηλιόπουλος, αλλά και στα κονδύλια που ουδέποτε αξιοποιήθηκαν από τον δήμο Αθηναίων για την κατασκευή και βελτίωση των αθλητικών χώρων.


«Εμείς ως Ανοιχτή Πόλη ήμασταν αυτοί που προσφύγαμε στο ΣτΕ προκειμένου να μην γίνει το Μall που προβλέπονταν στο σχέδιο του Βωβού τότε το οποίο ήταν ένα τεράστιο κτήριο και όπου6 όλη η περιοχή θα πήγαινε στράφι. Ο Ελαιώνας είναι η μόνη περιοχή της Αθήνας η οποία είναι ελεύθερος χώρος και θα μπορούσε εκεί να γίνει ένα μητροπολιτικό πάρκο πρασίνου. Βέβαια, επειδή αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη ύπαρξης γηπέδου του Παναθηναϊκού, ο Παναθηναϊκός είναι μια ιστορική ομάδα της πόλης των Αθηνών και φυσικά πρέπει να έχει το γήπεδό της, συμφωνήσαμε με την άποψη να γίνει το γήπεδο του Παναθηναίκού αλλά να περιοριστεί πολύ σημαντικά ο συντελεστής δόμησης του Mall.

Η απόφαση του ΣτΕ μας δικαίωσε άρα αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο πράγματα τα οποία καθιστούν ενεργή την διπλή ανάπλαση υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που δίνει το δικαίωμα να γίνουν εγκαταστάσεις, το γήπεδο του Παναθηναϊκού το δεύτερο γήπεδο, κτήριο του Δήμου Αθηναίων και μικρών διαστάσεων εμπορικό κέντρο. Απαιτείται να γίνουν μια σειρά πράξεων για να μπορέσει να προχωρήσει όλη αυτή η διαδικασία. Εχει βαλτώσει όμως γιατί έχει λήξει η πρόταση της διπλής ανάπλασης από την πρόταση που έγινε από την πλευρά της κυβέρνησης για γήπεδο στο Γουδί και η Εθνική τράπεζα απέσυρε την εγγυητική που ήταν η βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουν τα έργα, άρα αυτή την στιγμή υπάρχει ένας νόμος ο οποίος χρειάζεται μια υπουργική απόφαση για να ενεργοποιηθεί και απαιτούνται να γίνουν και μια σειρά πράξεων από την μεριά του δήμου και της περιφέρειας προκειμένου αυτό να ενεργοποιηθεί.

Ηταν βέβαιο πως εάν επικρατούσε παράταξη που θα είχε την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας θα έρχονταν ξανά το θέμα της διπλής ανάπλασης δεδομένου ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης που ήταν τότε δήμαρχος αλλά και ο σύμβουλός του ο κ. Αβραμίδης από την Παναθηναϊκή Συμμαχία υποστήριζαν αυτό το σχέδιο, ωστόσο έχει πλέον κολλήσει σε άλλα προβλήματα, δεδομένου ότι προέβλεπε να δοθεί ο χώρος του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας να γίνουν χώροι πρασίνου, προέβλεπε υπογειοποίηση στη λεωφόρο Αλεξάνδρας που δεν μπορεί να γίνει και προέβλεπε και μια σειρά άλλα θέματα που έχουν κολλήσει από προσφυγές που έχουν κάνει κάτοικοι. Ο Παναθηναίκός για τον άλφα ή βήτα λόγω υποστήριζε ότι θα βρει άλλον τρόπο με το περίφημο Athens Alive και βασική τους γραμμή ήταν να πάνε στο ΟΑΚΑ , ξαναγυρίζουμε στο σημείο μηδέν.

Η γνώμη μου είναι ότι αυτή τη στιγμή ενόψει δευτέρου γύρου δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και έχοντας απέναντί μας τον κ. Μπακογιάννη και τον κ.Πατούλη στην περιφέρεια, επανέρχεται αυτό το θέμα για πολιτικούς καταρχήν λόγους. Το βασικό ζήτημα είναι πως εμείς δεν έχουμε μιλήσει με κανέναν Παναθηναϊκό ούτε έχουμε ενημέρωση ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει και έχει δώσει το οκ προκειμένου να προχωρήσει αυτό. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να ξεκινήσει άμεσα λόγω των προβλημάτων που σας είπα ότι υπάρχουν στο σχέδιο της διπλής ανάπλασης, όχι ότι δεν ξεπερνιούνται αλλά σίγουρα εμείς θα δούμε αν υπάρχουν νέα δεδομένα και θα επαναπροσδιορίσουμε την στάση μας, δεδομένου ότι αυτή την στιγμή εμείς υποστηρίζουμε και στο πρόγραμμά μας ότι ο Ελαιώνας είναι ένας ελεύθερος χώρος που πρέπει να γίνει ένα μητροπολιτικό πάρκο…Να θυμίσουμε πως εκεί έχει γίνει τζαμί, έχει προβλεφθεί ο χώρος για την καύση νεκρών και χώρος για να μεταφερθεί το ΚΤΕΛ της Πελοποννήσου άρα απαιτούνται καινούργια σχέδια προκειμένου να προχωρήσει. Σε κάθε περίπτωση αν υπάρξει κάτι καινούργιο πρέπει να το δούμε, σίγουρα δεν θα είναι έτσι όπως ήταν.

Να σας αποκαλύψω πως μας έχουν  επισκεφτεί μερίδα από τον Ερασιτέχνη χωρίς να εκπροσωπούν τον επίσημο, οι οποίοι θεωρούν ότι μπορεί να γίνει στο γήπεδο της λεωφόρου ένα κλειστό γυμναστήριο προκειμένου να εξυπηρετείται ο ερασιτέχνης. Εμείς αυτό που λέμε στο πρόγραμμά μας είναι πως πρέπει να προχωρήσει η ανάπλαση των Κουντουριώτικων που θα περιλαμβάνει και εγκατάσταση για τον ΠΑΟ».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο