ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019

Γ. Μπαλάφας: Η αναποτελεσματικότητα Πατούλη είναι ήδη γνωστή από το Μαρούσι


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Μπαλάφας: Η αναποτελεσματικότητα Πατούλη είναι ήδη γνωστή από το Μαρούσι

Η Περιφέρεια Αττικής δεν χώρισε τους Δήμους σε κόκκινους, πράσινους και μπλε, το Μαρούσι ήταν πέμπτο σε κονδύλια στην βόρεια Αθήνα, αλλά δεν τα αξιοποίησε, εμείς ζητάμε ψήφο στην Ρ. Δούρου για να συνεχιστεί η αναπτυξιακή πορεία, που σήμερα έχει σε εξέλιξη 1.250 έργα προϋπολογισμού 2,1 δισ. ευρώ, είπε ο Γιώργος Μπαλάφας Στο Κόκκινο και τους Βαγγέλη Καραγεώργο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


«Αυτή η Κυριακή είναι μία μεγάλη πολιτική μάχη, τόσο για την Περιφέρεια Αττικής όσο και για τον Δήμο Αθηναίων, και στην περίπτωση της Αττικής οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στην Ρ. Δούρου και τον Γ. Πατούλη … η “ψαλίδα” ασφαλώς και μπορεί να κλείσει, οι πολίτες της Αττικής έχουν πλέον συγκεκριμένο δίλημμα: αν την επόμενη ημέρα η Περιφέρεια θα μπορέσει να προχωρήσει, να συνεχίσει την δουλειά που έκανε όλη αυτή την περίοδο η Δύναμη Ζωής και η Ρ. Δούρου, ή αν θα μπει σε μία περιφέρεια με περιφερειάρχη τον κ. Πατούλη», είπε ο κ. Μπαλάφας, ο οποίος πρώτευσε σε σταυρούς στον Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας.

Ως προς το έργο που έχει κάνει στην Αυτοδιοίκηση ο κ. Πατούλης ως δήμαρχος Αμαρουσίου, ο κ. Μπαλάφας υπογράμμισε ότι ενώ η Περιφέρεια Αττικής δεν χώρισε τους Δήμους επί της κ. Δούρους δεν σε μπλε, πράσινους και κόκκινους, «είναι ο πέμπτος Δήμος σε κονδύλια στη βόρεια Αθήνα, αλλά δεν κατάφερε να τα αξιοποιήσει. Αυτό δείχνει και την αναποτελεσματικότητά του, την ανεπάρκειά του», όπως τόνισε.

Η τρέχουσα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει στο ενεργητικό της πρωτιές, από την αύξηση των κονδυλίων για τα αντιπλημμυρικά έργα και το τεράστιο έργο της ανάπλασης του φαληρικού όρμου (που ουσιαστικά ξεκινάει από το Μικρολίμανο και φτάνει στον Άλιμο), μέχρι την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας με πολλά εκατομμύρια ευρώ και την στήριξη των δημόσιων και στρατιωτικών νοσοκομείων της Αττικής, συνέχισε ο κ. Μπαλάφας, ενώ εμβληματική είναι και η προσπάθεια διαχείρισης των απορριμμάτων με αρχές κυκλικής οικονομίας.

Η Περιφέρεια Αττικής αυτή την στιγμή είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης, με 1.250 έργα και προϋπολογισμό 2,1 δισ. ευρώ, χρήματα που «είτε θα διαχειριστείς προς όφελος των πολιτών, για την επόμενη ημέρα, για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, ή απλά θα κάνεις έργα βιτρίνας (πεζοδρόμους, αψίδες, πλατείες, κτλ.), όπως προσέθεσε.
«Η παράταξη και η Ρένα Δούρου έδωσε μία πρώτη μάχη και την κέρδισε απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση, είναι στον δεύτερο γύρο. Αυτή την Κυριακή πάμε για την δεύτερη νίκη και όλος ο κόσμος βλέπει ότι τα συστημικά ΜΜΕ έχουν στοχοποιήσει την ίδια την Ρ. Δούρου … είναι στοχοποιημένη η ίδια. Νομίζω ότι αυτό θα ξεπεραστεί την Κυριακή», όπως είπε ο κ. Μπαλάφας.

«Όπως δεν χωρίσαμε τους Δήμους σε κόκκινους, πράσινους και μπλε, με την ίδια λογική δεν έχουμε ως αντίπαλο τον κ. Σγουρό (σ.τ.σ. που ήρθε τρίτος), πολύ περισσότερο την στιγμή που έχουμε ως χώρος υπερασπιστεί την απλή αναλογική. Θα πρέπει την επόμενη ημέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο να επιτευχθούν τέτοιες συνεργασίες, συγκλίσεις και συναινέσεις που να προχωρήσουν την Περιφέρεια ένα βήμα πιο μπροστά. Καλούμε λοιπόν και τους ψηφοφόρους του κ. Σγουρού αλλά και αυτούς που για κομματικούς λόγους ψήφισαν τον κ. Πατούλη την προηγούμενη Κυριακή, τώρα που υπάρχει συγκεκριμένο δίλημμα να επιλέξουν την Ρ. Δούρου για να μπορέσουμε να μην γυρίσουμε πίσω, να προχωρήσουμε όσα έχουμε ξεκινήσει και να πάμε κάποια θέματα ακόμη μπροστά», όπως τόνισε.

Καυτηρίασε παράλληλα νωρίτερα την στάση Πατούλη που «ως εξαιρετικός δρομέας κάθε φορά που ακούει debate πρέπει να κάνει εξαιρετικό δρόμο στο τρέξιμο … ενώ είπε και ο ίδιος ότι θέλει να γίνει το debate, την τελευταία στιγμή πάλι έφυγε μακριά».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο