ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019

Σταθερά κατά της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων ο Ν. Ταχιάος


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Σταθερά κατά της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων ο Ν. Ταχιάος

Εμμένει στη θέση του περί κατάργησης της δωρεάν μετακίνησης ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος σε συνέντευξή του Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης εξαπολύοντας παράλληλα ανοίκειους χαρακτηρισμούς για τη διοίκηση του ΟΑΣΘ.


Μιλώντας στην εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» και τον Απόστολο Λυκεσά είπε σχετικά με τις προ ολίγων ημερών δηλώσεις του για την κατάργηση της δωρεάν μετακίνησης στα λεωφορεία κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στα γραφεία του ΟΑΣΘ. «Εγώ είπα ότι διαφωνώ με την κάρτα ανεργίας, με τον τρόπο που υλοποιείται και δεν είναι δουλειά του ΟΑΣΘ να κάνει κοινωνική πολιτική. Εφόσον πρέπει να ασκηθεί μία επιδοματική πολιτκή για ανέργους πρέπει να λαμβάνονται τα πραγματικά κοινωνικά κριτήρια υπόψη, πρέπει να καταγράφονται να αποτιμώνται σε χρήμα και να αποδίδονται στον ΟΑΣΘ. Αλλιώς πληρώνονται αδιακρίτως από τους φόρους και το μόνο που κάνουν είναι να ανοίγουν μία τρύπα στον ΟΑΣΘ, μία τρύπα που μετά ο κ. Σπίρτζης χρησιμοποιεί για να εκβιάσει την πόλη ότι δεν σας δίνω αστικές συγκοινωνίες γιατί δεν ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ και αποδεικνύει την αλητεία της διοίκησης του ΟΑΣΘ της σημερινής ηγεσίας του» δήλωσε συγκεκριμένα.

Ο Ν. Ταχιάος επιτεθηκε με ανοίκειους χαρακτηρισμούς στην διοίκηση του ΟΑΣΘ ενώ σχετικά με τους ανέργους αμφισβήτησε το κατά πόσο όσοι δηλώνουν άνεργοι είναι και στην πραγματικότητα τονίζοντας ότι μπορεί κάποιοι να δουλεύουν «μαύρα». Συγκεκριμένα απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο είπε «Αν εσείς απολυθείτε τώρα από την δουλειά μετά 15 χρόνια μπορείτε να πάτε να βγάλετε κάρτα ανεργίας ακόμη και αν έχετε μαύρη δουλειά ή αν έχετε παντρευτεί μια πλούσια γυναίκα και σας συντηρεί αυτή. Εγώ τους είπα (σ.σ. στην διοίκηση του ΟΑΣΘ) ότι θα ελεγχθούν γιατί κατήργησαν τον έλεγχο των εισιτηρίων στα λεωφορεία και υπάρχει εισιτηριοδιαφυγή καθώς και ότι ο λαϊκισμός τους έχει φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιούν την κάρτα ανέργων οι πάντες ακόμη και αυτοί που δεν έχουν πρόβλημα». «Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιέργησε μία φτωχοποίηση συνειδητή που είχε ως σκοπό να υπάρχει μια  ομάδα που είναι επιδοματούχοι και ζουν κάτω από τα ρανταρ της ζωντανής οικονομικής δραστηριότητας» πρόσθεσε σχετικά.

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις αφίσες που κόλλησαν με συνθήματα εναντίον της στο εκλογικό του κέντρο τόνισε: «Θεωρώ ότι το λάθος που έγινε με τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ότι δημιούργησε μία νέα γενιά μακεδονομάχων, υπήρξαν μακεδονομάχοι όπως ο Π. Καμμένος πάνω στους οποίους επενδυσε ο κ. Τσίπρας. Εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω το παιχνίδι κανενός μακεδονομάχου, ανήκω σε μία οικογένεια παλιών μακεδονομάχων, έχω μέτρο και απόψεις στο θέμα θεωρώ λάθος τα περί εθνότητας και γλώσσας αλλά δεν πρόκειται να ρίξω λάδι στη φωτιά στο εξωτερικό πολιτικό σκηνικό».

Ερωτηθείς γιατί θα πρέπει να ψηφίσουν  οι υποστηρικτές της κ. Νοτοπούλου και ανένταχτοι τον ίδιο στον δεύτερο γύρο των εκλογών απάντησε ότι «δεν αποκλείω το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι το σχήμα της κεντροαριστεράς είτε σε όσμωση με το ΠΑΣΟΚ είτε χωριστά. Το να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ από το καθαρτήριο της αντιπολίτευσης θα του επιτρέψει μία ενδοσκόπηση που πιθανόν να τον αναδείξει στο χώρο αυτό στο μέλλον. Εγώ αριστερός δεν είμαι, αλλά είμαι ξεκάθαρος και άνθρωπος που σέβεται τον συνομιλητή του και τον αντίπαλό του».

Ο κ. Ταχιάος δήλωσε ακόμη οτι «δεν ψήφισα Μπουτάρη» στον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2010 και ενώ ήταν γνωστό ότι το κόμμα της κα Μπακογιάννη στο οποίο ανήκε τότε στήριζε επίσημα τον κ. Μπουτάρη. «Ο Γ. Μπουτάρης πίστευα ότι θα φέρει αλλαγή στην πόλη και την έφερε. Ο Μπουτάρης είναι ο άνθρωπος που τη μία θες να τον φιλήσεις και την άλλη να τον πνίξεις» είπε σχετικά.

«Οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα που άγονται και φέρονται. Δεν θεωρώ απίθανο ότι στον πρώτο γύρο ψήφισαν εμένα και στον δεύτερο θα ψηφίσουν τον Κ. Ζέρβα ή και το αντίθετο. Η αριθμητική δεν αφορά μόνο στο πως συγκροτούνται οι πλειοψηφίες αλλά το πως θα διοικηθεί ο δήμος. Η λογική `μάζευε και ας είναι και ρώγες` δεν οδηγεί πουθενά. Υπάρχουν τρεις συνδυασμοί που δεν έχουν εκφράσει άποψη για πιθανές συνεργασίες, ο ένας είναι ο κ. Βούγιας, ο άλλος ο κ. Ορφανός και άλλος ο οποίος δε θα συνεργαστεί με τον Κ. Ζέρβα είμαι εγώ. Κατά συνεπεια η αριθμητική βγάζει μία ακυβέρνητη πόλη. Η πόλη χρειάζεται έναν δήμαρχο με άποψη και ανοιχτός στα πάντα και όχι καιροσκόπος και οπορτουνιστής, αυτός είμαι εγώ» σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο